Dat schrijft De Standaard.

Met een vaccinatie van de zwangere vrouw krijgen ongeboren kinderen antistoffen tegen de ziekte binnen, die hen beschermen tot ze zelf hun allereerste prik kunnen krijgen tegen de ziekte. Dat blijkt uit een studie bij Vlaamse moeders en hun kinderen, waarvan de resultaten vrijdag op het jaarlijkse Valentijn vaccinatiesymposium aan de Universiteit Antwerpen worden voorgesteld.

Kinkhoest is voor kinderen een gevaarlijke ziekte. In Vlaanderen werden vorig jaar 1.055 gevallen gemeld, zeven keer zoveel als drie jaar ervoor. De meest getroffen leeftijdsgroep zijn zuigelingen die nog niet gevaccineerd zijn. Sinds juli vorig jaar zijn de vaccins voor zwangere vrouwen in Vlaanderen gratis.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard.Met een vaccinatie van de zwangere vrouw krijgen ongeboren kinderen antistoffen tegen de ziekte binnen, die hen beschermen tot ze zelf hun allereerste prik kunnen krijgen tegen de ziekte. Dat blijkt uit een studie bij Vlaamse moeders en hun kinderen, waarvan de resultaten vrijdag op het jaarlijkse Valentijn vaccinatiesymposium aan de Universiteit Antwerpen worden voorgesteld. Kinkhoest is voor kinderen een gevaarlijke ziekte. In Vlaanderen werden vorig jaar 1.055 gevallen gemeld, zeven keer zoveel als drie jaar ervoor. De meest getroffen leeftijdsgroep zijn zuigelingen die nog niet gevaccineerd zijn. Sinds juli vorig jaar zijn de vaccins voor zwangere vrouwen in Vlaanderen gratis.(Belga/RR)