Dat blijkt althans uit een studie van Amerikaanse onderzoekers.

De wetenschappers, van de universiteit van Cornell, lieten 325 vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, erotische video's zien.

Met infraroodlenzen maten ze hoeveel de pupillen van hun proefkonijnen verwijdden. Het resultaat bevestigde wat al langer vermoed werd: de pupillen van heteroseksuele mannen reageren op vrouwen, die van homo's op mannen.

Seksualiteit van de vrouw

De pupillen van heteroseksuele vrouwen verwijden daarentegen zowel bij video's met vrouwen als video's met mannen. Volgens de onderzoekers bevestigt dat dat de seksualiteit van de vrouw verschilt van die van de man. De resultaten bij lesbische vrouwen benaderen die van de mannen.

De laatste jaren werden al verschillende onderzoeken gevoerd naar de seksuele geaardheid, maar die onderzoeken waren gebaseerd op de moeilijker te meten seksuele opwinding.

Tussen de jaren 50 en 70 gebruikte de Canadese regering deze pupiltechniek al om homoseksuelen "op te sporen". In die tijd werden die beschouwd als een nationale bedreiging. Die experimenten waren echter een mislukking, omdat het moeilijk is de verwijding nauwkeurig te meten en omdat er destijds weinig vrijwiliggers bereid waren deel te nemen. (Belga/TE)

Dat blijkt althans uit een studie van Amerikaanse onderzoekers. De wetenschappers, van de universiteit van Cornell, lieten 325 vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, erotische video's zien. Met infraroodlenzen maten ze hoeveel de pupillen van hun proefkonijnen verwijdden. Het resultaat bevestigde wat al langer vermoed werd: de pupillen van heteroseksuele mannen reageren op vrouwen, die van homo's op mannen. Seksualiteit van de vrouw De pupillen van heteroseksuele vrouwen verwijden daarentegen zowel bij video's met vrouwen als video's met mannen. Volgens de onderzoekers bevestigt dat dat de seksualiteit van de vrouw verschilt van die van de man. De resultaten bij lesbische vrouwen benaderen die van de mannen. De laatste jaren werden al verschillende onderzoeken gevoerd naar de seksuele geaardheid, maar die onderzoeken waren gebaseerd op de moeilijker te meten seksuele opwinding. Tussen de jaren 50 en 70 gebruikte de Canadese regering deze pupiltechniek al om homoseksuelen "op te sporen". In die tijd werden die beschouwd als een nationale bedreiging. Die experimenten waren echter een mislukking, omdat het moeilijk is de verwijding nauwkeurig te meten en omdat er destijds weinig vrijwiliggers bereid waren deel te nemen. (Belga/TE)