Om aandacht te vragen voor premature baby's én hun ouders en familie, vindt op 17 november de internationale dag van het vroeggeboren kind plaats. UZ Leuven en de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC) doen mee. Ter gelegenheid van deze dag wordt het boek 'Vroeger dan verwacht' van auteur en Bodytalk-journaliste An Swerts gelanceerd. Dit boek, bedoeld voor zusjes en broertjes van vroeggeboren kinderen, kwam tot stand in samenwerking met vzw Nicolasfonds en de VVOC.

Over neonatologie

Neonatologie was de eerste dienst die zijn intrek nam in campus Gasthuisberg, in het jaar 1976. In die dertig jaar werd de dienst verder uitgebreid en waren er heel wat belangrijke evoluties. Niet alleen de overlevingskansen van de baby's zijn enorm toegenomen, er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de levenskwaliteit. Naast de toenemende technische en farmaceutische mogelijkheden speelt ook de koesterende en ontwikkelingsondersteunende zorg en de ouderbegeleiding hierbij een belangrijke rol. Een vroeggeboorte heeft namelijk een grote impact op het kind en zijn gezin, zowel op lichamelijk, motorisch als mentaal vlak.

Infostand Op 17 november tussen 11 en 16 uur staat er een infostand op het platform in Campus Gasthuisberg. Medewerkers van de dienst neonatologie en van het VVOC zullen daar uitleg geven over hun werking. Op de dienst worden verwenpakketjes voor de baby's en de ouders uitgedeeld. Neonatologie en de VVOC willen de ouders zo steunen en hen duidelijk maken dat ze blijven verder werken aan een goede zorg voor hun kind. Ook Bodytalk-medewerkster en auteur van het boek 'Vroeger dan verwacht' zal bij de stand aanwezig zijn om 11u30.

Marleen Finoulst, Bodytalk

Om aandacht te vragen voor premature baby's én hun ouders en familie, vindt op 17 november de internationale dag van het vroeggeboren kind plaats. UZ Leuven en de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC) doen mee. Ter gelegenheid van deze dag wordt het boek 'Vroeger dan verwacht' van auteur en Bodytalk-journaliste An Swerts gelanceerd. Dit boek, bedoeld voor zusjes en broertjes van vroeggeboren kinderen, kwam tot stand in samenwerking met vzw Nicolasfonds en de VVOC. Over neonatologie Neonatologie was de eerste dienst die zijn intrek nam in campus Gasthuisberg, in het jaar 1976. In die dertig jaar werd de dienst verder uitgebreid en waren er heel wat belangrijke evoluties. Niet alleen de overlevingskansen van de baby's zijn enorm toegenomen, er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan de levenskwaliteit. Naast de toenemende technische en farmaceutische mogelijkheden speelt ook de koesterende en ontwikkelingsondersteunende zorg en de ouderbegeleiding hierbij een belangrijke rol. Een vroeggeboorte heeft namelijk een grote impact op het kind en zijn gezin, zowel op lichamelijk, motorisch als mentaal vlak. Infostand Op 17 november tussen 11 en 16 uur staat er een infostand op het platform in Campus Gasthuisberg. Medewerkers van de dienst neonatologie en van het VVOC zullen daar uitleg geven over hun werking. Op de dienst worden verwenpakketjes voor de baby's en de ouders uitgedeeld. Neonatologie en de VVOC willen de ouders zo steunen en hen duidelijk maken dat ze blijven verder werken aan een goede zorg voor hun kind. Ook Bodytalk-medewerkster en auteur van het boek 'Vroeger dan verwacht' zal bij de stand aanwezig zijn om 11u30. Marleen Finoulst, Bodytalk