Voortaan geldt een registratieregeling voor homeopaten. Het koninklijk (KB) besluit dat minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) daarover in het Staatsblad publiceert, krijgt wel van alle betrokken partijen kritiek. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het KB zegt dat in beginsel alleen artsen, tandartsen en vroedvrouwen kunnen geregistreerd worden als homeopaat. Naast hun gewone opleiding moeten ze nog een opleiding homeopathie gevolgd hebben. Het probleem is dat die opleidingen nog niet bestaan aan de universiteiten en hogescholen, schrijven de kranten.

Kritiek

De universiteiten en artsenorganisaties hebben zich in alle commissies verzet tegen de registratie van niet-conventionele praktijken "omdat er geen enkel bewijs is dat ze werken". Het KB sluit alle andere personen uit van de beoefening van homeopathie, behalve een kleine groep die van overgangsmaatregelen geniet.

Het gaat om mensen die vandaag een medisch of paramedisch bachelordiploma in een gezondheidsberoep hebben en die een homeopathie-opleiding gevolgd hebben die erkend is door de Kamer Homeopathie. Velen van degenen die vandaag homeopathie beoefenen, vallen daar niet onder en moeten dus stoppen. En de overgangsgroep zal langzaam uitsterven. Robert Verstraeten, voorzitter van de Liga Homeopathica Classica, is daarom kritisch voor het besluit. Ook Marc Moens van artsenvakbond BVAS is niet tevreden. (Belga/AVE)

Voortaan geldt een registratieregeling voor homeopaten. Het koninklijk (KB) besluit dat minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) daarover in het Staatsblad publiceert, krijgt wel van alle betrokken partijen kritiek. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.Het KB zegt dat in beginsel alleen artsen, tandartsen en vroedvrouwen kunnen geregistreerd worden als homeopaat. Naast hun gewone opleiding moeten ze nog een opleiding homeopathie gevolgd hebben. Het probleem is dat die opleidingen nog niet bestaan aan de universiteiten en hogescholen, schrijven de kranten. De universiteiten en artsenorganisaties hebben zich in alle commissies verzet tegen de registratie van niet-conventionele praktijken "omdat er geen enkel bewijs is dat ze werken". Het KB sluit alle andere personen uit van de beoefening van homeopathie, behalve een kleine groep die van overgangsmaatregelen geniet. Het gaat om mensen die vandaag een medisch of paramedisch bachelordiploma in een gezondheidsberoep hebben en die een homeopathie-opleiding gevolgd hebben die erkend is door de Kamer Homeopathie. Velen van degenen die vandaag homeopathie beoefenen, vallen daar niet onder en moeten dus stoppen. En de overgangsgroep zal langzaam uitsterven. Robert Verstraeten, voorzitter van de Liga Homeopathica Classica, is daarom kritisch voor het besluit. Ook Marc Moens van artsenvakbond BVAS is niet tevreden. (Belga/AVE)