In Westerlo heeft een vrouw gisteravond zware brandwonden opgelopen toen een bus met brandversneller ontplofte bij het aanmaken van de barbecue. Daarom enkele tips om veilig te barbecueën.

- Zorg ervoor dat de barbecue proper is vooraleer je begint met barbecuen.

- Pas op met licht ontvlambare kleding (bv. Nylon) in de buurt van een barbecue: draag een speciale barbecueschort (NOOIT SYNTHETISCH) en handschoenen. Een zwempak, zwembroek of ontbloot bovenlijf zijn zeker uit den boze.

- Wie bakt, is BOB (en drinkt dus niet)!

- Zorg ervoor dat er geen alcoholhoudende dranken in de buurt van de barbecue staan. Door de hitte kunnen de alcoholdampen ontvlammen.

- Prik niet in het vlees, dit spat en geeft extra vlammen.

- Plaats de barbecue niet te dicht bij tafellakens, parasols, tuinmeubels, struiken, bomen,... en mensen.

- Blaas niet in het vuur, gebruik een blaasbalg of waaier.

- Gebruik bij het aanmaken van de barbecue bij voorkeur aanmaakblokjes of speciale aanmaakvloeistof, maar NOOIT benzine, methanol, petroleum of spiritus.

- Houtskool blijft urenlang nagloeien. Zorg ervoor dat alles goed dooft. Gebruik, indien nodig, zand of water bij het doven.

- Verplaats nooit een nog warme barbecue.

Meer tips vindt u op www.veiligbarbecuen.be

In Westerlo heeft een vrouw gisteravond zware brandwonden opgelopen toen een bus met brandversneller ontplofte bij het aanmaken van de barbecue. Daarom enkele tips om veilig te barbecueën.- Zorg ervoor dat de barbecue proper is vooraleer je begint met barbecuen.- Pas op met licht ontvlambare kleding (bv. Nylon) in de buurt van een barbecue: draag een speciale barbecueschort (NOOIT SYNTHETISCH) en handschoenen. Een zwempak, zwembroek of ontbloot bovenlijf zijn zeker uit den boze.- Wie bakt, is BOB (en drinkt dus niet)!- Zorg ervoor dat er geen alcoholhoudende dranken in de buurt van de barbecue staan. Door de hitte kunnen de alcoholdampen ontvlammen. - Prik niet in het vlees, dit spat en geeft extra vlammen. - Plaats de barbecue niet te dicht bij tafellakens, parasols, tuinmeubels, struiken, bomen,... en mensen. - Blaas niet in het vuur, gebruik een blaasbalg of waaier.- Gebruik bij het aanmaken van de barbecue bij voorkeur aanmaakblokjes of speciale aanmaakvloeistof, maar NOOIT benzine, methanol, petroleum of spiritus. - Houtskool blijft urenlang nagloeien. Zorg ervoor dat alles goed dooft. Gebruik, indien nodig, zand of water bij het doven.- Verplaats nooit een nog warme barbecue.