Anders dan vetten, eiwitten of complexe koolhydraten, die in de darm eerst gesplitst of omgevormd moeten worden, komt suiker rechtstreeks in het bloed. Zo schiet de bloedsuikerspiegel in de hoogte en valt, gereguleerd door het hormoon insuline, ook snel weer terug - waarop de honger terugkeert. Wie suiker eet, is bijgevolg geneigd om meer te eten.

Zo te zien is het vanuit het oogpunt van de levensmiddelenfabrikanten alleen maar leep op de zoete stof in zo veel mogelijk producten te mengen.

Deze week leest u in Knack een reportage over de bittere waarheid over suiker. Bekijk alvast deze video:

Anders dan vetten, eiwitten of complexe koolhydraten, die in de darm eerst gesplitst of omgevormd moeten worden, komt suiker rechtstreeks in het bloed. Zo schiet de bloedsuikerspiegel in de hoogte en valt, gereguleerd door het hormoon insuline, ook snel weer terug - waarop de honger terugkeert. Wie suiker eet, is bijgevolg geneigd om meer te eten. Zo te zien is het vanuit het oogpunt van de levensmiddelenfabrikanten alleen maar leep op de zoete stof in zo veel mogelijk producten te mengen.