Drie op de tien bejaarden die ingeënt zijn tegen de griep, worden toch ziek. Ook tien procent van de gevaccineerde jongeren krijgt griep, zo meldt vtm in Het Nieuws.

Volgens viroloog Marc Van Ranst hangt veel af van de griepvariant die er heerst. "Dat komt omdat het vaccin zeker niet het beste vaccin is wat we ons kunnen indenken. Vooral ouderen die dat vaccin krijgen, gaan daar vaak minder goed op reageren. En dat verklaart waarom sommige toch nog griep krijgen", luidt zijn verklaring.

Toch wordt een vaccinatie nog altijd aangeraden, omdat het in de meeste gevallen wel helpt.

Longontsteking

"Wanneer de griep aan het beteren is, moet je er wel voor opletten dat de situatie niet opnieuw gaat verslechteren. Vaak betekent dat een bacteriële bij-infectie met pneumokokken en dat kan tot een longontsteking leiden. Dan moet je zeker oppassen en naar de dokter gaan", besluit Marc Van Ranst. (Belga/INM)

Drie op de tien bejaarden die ingeënt zijn tegen de griep, worden toch ziek. Ook tien procent van de gevaccineerde jongeren krijgt griep, zo meldt vtm in Het Nieuws. Volgens viroloog Marc Van Ranst hangt veel af van de griepvariant die er heerst. "Dat komt omdat het vaccin zeker niet het beste vaccin is wat we ons kunnen indenken. Vooral ouderen die dat vaccin krijgen, gaan daar vaak minder goed op reageren. En dat verklaart waarom sommige toch nog griep krijgen", luidt zijn verklaring. Toch wordt een vaccinatie nog altijd aangeraden, omdat het in de meeste gevallen wel helpt. Longontsteking "Wanneer de griep aan het beteren is, moet je er wel voor opletten dat de situatie niet opnieuw gaat verslechteren. Vaak betekent dat een bacteriële bij-infectie met pneumokokken en dat kan tot een longontsteking leiden. Dan moet je zeker oppassen en naar de dokter gaan", besluit Marc Van Ranst. (Belga/INM)