De meest recente gegevens van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) tonen voor vorige week een sterke toename van de griepactiviteit aan.

Het aantal consultaties bij een huisarts voor een griepaal syndroom bleef tussen 15 en 21 februari toenemen. Met 545 consultaties per 100.000 inwoners blijft de griepactiviteit in België boven de epidemische drempel van 144 consultaties. Meer dan de helft (55 procent) van de respiratoire stalen die op het WIV werden geanalyseerd waren positief voor het griepvirus. Binnen de positieve stalen waren 35 procent van het type A en 65 procent van het type B. Tot nu toe komen de circulerende stammen goed overeen met de stammen in de vaccins, aldus het WIV.

Iedereen kan de overdracht van griep helpen inperken. Het WIV geeft een aantal tips:

1. Raadpleeg zo snel mogelijk uw huisarts als u griepsymptomen heeft

2. Blijf thuis en vermijd zoveel mogelijk overbodig contact om de verspreiding van de ziekte te voorkomen

3. Was uw handen goed en frequent met water en zeep

4. Hoest altijd in een papieren zakdoek en werp hem na gebruik meteen weg

5. Hoest tegen uw arm -niet in uw handen- als u geen zakdoek heeft.

6. Griep is een virusinfectie, antibiotica hebben in dit geval geen nut. (Belga/TE)

De meest recente gegevens van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) tonen voor vorige week een sterke toename van de griepactiviteit aan. Het aantal consultaties bij een huisarts voor een griepaal syndroom bleef tussen 15 en 21 februari toenemen. Met 545 consultaties per 100.000 inwoners blijft de griepactiviteit in België boven de epidemische drempel van 144 consultaties. Meer dan de helft (55 procent) van de respiratoire stalen die op het WIV werden geanalyseerd waren positief voor het griepvirus. Binnen de positieve stalen waren 35 procent van het type A en 65 procent van het type B. Tot nu toe komen de circulerende stammen goed overeen met de stammen in de vaccins, aldus het WIV. Iedereen kan de overdracht van griep helpen inperken. Het WIV geeft een aantal tips:1. Raadpleeg zo snel mogelijk uw huisarts als u griepsymptomen heeft2. Blijf thuis en vermijd zoveel mogelijk overbodig contact om de verspreiding van de ziekte te voorkomen3. Was uw handen goed en frequent met water en zeep4. Hoest altijd in een papieren zakdoek en werp hem na gebruik meteen weg5. Hoest tegen uw arm -niet in uw handen- als u geen zakdoek heeft. 6. Griep is een virusinfectie, antibiotica hebben in dit geval geen nut. (Belga/TE)