Nu, honger hebben na een volwaardige maaltijd is lastig en kan verholpen worden. Om honger te vermijden is het zeer belangrijk om geen enkele maaltijd over te slaan. De belangrijkste maaltijd van de dag is nog steeds het ontbijt. Dit kan best bestaan uit een volkorenproduct, een mager of halfvol melkproduct, een stukje fruit en mager broodbeleg.

Kies steeds voor voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Dit wil zeggen dat suikerrijke voedingsmiddelen best vermeden worden, aangezien deze de zin in zoetigheden versterkt.

Een andere tip is traag eten en om tijdens het eten geen televisie te kijken. Ook is het belangrijk om geen te strenge diëten te volgen. Dit kan de kans op eetbuien vergroten. Sport kan ook helpen om het hongergevoel te onderdrukken. Tijdens het sporten komen er namelijk stresshormonen vrij die de honger voor enkele uren kan stillen.

Jolien Vandenbosch Jolien Vandenbosch is voedings- en dieetdeskundige.

Nu, honger hebben na een volwaardige maaltijd is lastig en kan verholpen worden. Om honger te vermijden is het zeer belangrijk om geen enkele maaltijd over te slaan. De belangrijkste maaltijd van de dag is nog steeds het ontbijt. Dit kan best bestaan uit een volkorenproduct, een mager of halfvol melkproduct, een stukje fruit en mager broodbeleg. Kies steeds voor voedingsmiddelen met een lage glycemische index. Dit wil zeggen dat suikerrijke voedingsmiddelen best vermeden worden, aangezien deze de zin in zoetigheden versterkt. Een andere tip is traag eten en om tijdens het eten geen televisie te kijken. Ook is het belangrijk om geen te strenge diëten te volgen. Dit kan de kans op eetbuien vergroten. Sport kan ook helpen om het hongergevoel te onderdrukken. Tijdens het sporten komen er namelijk stresshormonen vrij die de honger voor enkele uren kan stillen. Jolien Vandenbosch Jolien Vandenbosch is voedings- en dieetdeskundige.