Dat meldt De Tijd.

Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering blijkt dat vorig jaar in ons land bijna 300 miljoen dagdosissen antidepressiva werden verkocht, zo'n 800.000 per dag. Dat is 3,15 procent meer dan in 2012 en liefst 50 procent meer dan in 2004. De stijging doet zich voor bij alle leeftijdscategorieën, behalve bij de min-10-jarigen. Bij hen is sprake van een forse daling, maar zij staan voor slechts een fractie van het antidepressivagebruik.

De grootste groep gebruikers zijn de 50- tot 60-jarigen. Zij slikken een vijfde van alle antidepressiva die in ons land verkocht worden.

De forse toename is opmerkelijk, want steeds meer gaan wetenschappers ervan uit dat antidepressiva niet het beste middel zijn om depressies te bekampen.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd.Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering blijkt dat vorig jaar in ons land bijna 300 miljoen dagdosissen antidepressiva werden verkocht, zo'n 800.000 per dag. Dat is 3,15 procent meer dan in 2012 en liefst 50 procent meer dan in 2004. De stijging doet zich voor bij alle leeftijdscategorieën, behalve bij de min-10-jarigen. Bij hen is sprake van een forse daling, maar zij staan voor slechts een fractie van het antidepressivagebruik. De grootste groep gebruikers zijn de 50- tot 60-jarigen. Zij slikken een vijfde van alle antidepressiva die in ons land verkocht worden. De forse toename is opmerkelijk, want steeds meer gaan wetenschappers ervan uit dat antidepressiva niet het beste middel zijn om depressies te bekampen.(Belga/RR)