Luisteren kan heilzaam en verbindend werken en het is bovendien een menselijke grondhouding van empathie en betrokkenheid. Dat blijkt uit een nieuw boek van de algemene hulplijn Tele-Onthaal.

"We droomden er al jaren van om niet alleen met cijfers of jaarverslagen naar buiten te komen, maar met de binnenkant van Tele-Onthaal", verduidelijkt Chris De Ketelbutter, secretaris Federatie Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen, het opzet."

"De basis van ons bestaan, in gesprek gaan in een crisissituatie, werkt heilzaam en is levensreddend", zegt een 65-jarige anonieme vrijwilliger van Tele-Onthaal en tevens de auteur van het boek 'Niet alleen. Over luisteren in Tele-Onthaal'

Onbetaalbaar

"Men ontmoet een ander mens en dat is onbetaalbaar. Dat er mensen zijn die tijd vrijmaken voor een ander. Ruimte krijgen van een ander biedt troost. Al kennen we elkaar niet, toch ontmoeten we elkaar echt."

Het resultaat is allerminst een academisch boek, maar een inleesboek met veel getuigenissen rond allerlei thema's en in 12 stappen uitgelegd hoe Tele-Onthaal luistert.

De uitgave gaat over de kern van de werking van Tele-Onthaal, namelijk luisteren, zegt gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V), die de uitgave vanuit het Oost-Vlaams provinciebestuur mee ondersteunde. "Er is zo weinig tijd en plaats in onze samenleving daarvoor." (Belga/TE)

'Niet alleen. Over luisteren in Tele-Onthaal' zal onder meer via CAW's, huisartsen en OCMW's verspreid worden.

Luisteren kan heilzaam en verbindend werken en het is bovendien een menselijke grondhouding van empathie en betrokkenheid. Dat blijkt uit een nieuw boek van de algemene hulplijn Tele-Onthaal. "We droomden er al jaren van om niet alleen met cijfers of jaarverslagen naar buiten te komen, maar met de binnenkant van Tele-Onthaal", verduidelijkt Chris De Ketelbutter, secretaris Federatie Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen, het opzet.""De basis van ons bestaan, in gesprek gaan in een crisissituatie, werkt heilzaam en is levensreddend", zegt een 65-jarige anonieme vrijwilliger van Tele-Onthaal en tevens de auteur van het boek 'Niet alleen. Over luisteren in Tele-Onthaal' "Men ontmoet een ander mens en dat is onbetaalbaar. Dat er mensen zijn die tijd vrijmaken voor een ander. Ruimte krijgen van een ander biedt troost. Al kennen we elkaar niet, toch ontmoeten we elkaar echt." Het resultaat is allerminst een academisch boek, maar een inleesboek met veel getuigenissen rond allerlei thema's en in 12 stappen uitgelegd hoe Tele-Onthaal luistert. De uitgave gaat over de kern van de werking van Tele-Onthaal, namelijk luisteren, zegt gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V), die de uitgave vanuit het Oost-Vlaams provinciebestuur mee ondersteunde. "Er is zo weinig tijd en plaats in onze samenleving daarvoor." (Belga/TE)'Niet alleen. Over luisteren in Tele-Onthaal' zal onder meer via CAW's, huisartsen en OCMW's verspreid worden.