Dat blijkt uit studies van de KU Leuven, waarover de kranten van Mediahuis berichten.

De kranten laten professor Roland Devlieger aan het woord, die al sinds 2003 de gevolgen van zwaarlijvigheid bij zwangere vrouwen bestudeert.

"Uit de meest recente gegevens van het jaar 2013 blijkt dat 9,5 procent van de Vlaamse baby's te zwaar is", zegt hij. "Dankzij het Studiecentrum Perinatale Epidemiologie (SPE) beschikken we over cijfers die teruggaan tot 1999. In dat jaar was nog maar 8 procent van de pasgeboren baby's te zwaar."

Vanaf een geboortegewicht van vier kilo spreekt de wetenschap van "macrosomie". Dat betekent dat het geboortegewicht te hoog is in verhouding met het gemiddelde. Er zijn verschillende oorzaken die invloed hebben op het gewicht van een baby. "Maar het gewicht van de moeder speelt wel een grote rol."

(Belga/RR)

Dat blijkt uit studies van de KU Leuven, waarover de kranten van Mediahuis berichten.De kranten laten professor Roland Devlieger aan het woord, die al sinds 2003 de gevolgen van zwaarlijvigheid bij zwangere vrouwen bestudeert. "Uit de meest recente gegevens van het jaar 2013 blijkt dat 9,5 procent van de Vlaamse baby's te zwaar is", zegt hij. "Dankzij het Studiecentrum Perinatale Epidemiologie (SPE) beschikken we over cijfers die teruggaan tot 1999. In dat jaar was nog maar 8 procent van de pasgeboren baby's te zwaar." Vanaf een geboortegewicht van vier kilo spreekt de wetenschap van "macrosomie". Dat betekent dat het geboortegewicht te hoog is in verhouding met het gemiddelde. Er zijn verschillende oorzaken die invloed hebben op het gewicht van een baby. "Maar het gewicht van de moeder speelt wel een grote rol." (Belga/RR)