Uit een enquête van de datingsite www.tesamen.org, een Vlaamse internetdienst voor alleenstaanden op zoek naar een partner, blijkt dat een op drie singles kerstmis alleen viert.

Kerstdag is het familiefeest bij uitstek en voor alleenstaanden kan dat heel confronterend werken. Veel van hen gaan dan ook al op voorhand op zoek naar een maatje om de feestdagen mee door te brengen. Daardoor stijgt in december de interesse voor datingsites gevoelig. Omdat men gewoonlijk niet zo snel iemand vindt, blijft de meerderheid van de alleenstaanden de eindejaarsfeesten echter in zijn eentje uitzitten. Vrouwen zelfs vaker dan mannen. Van de vrouwelijke leden dan Tesamen vzw is meer dan 40 procent alleen thuis tijdens de kerstdagen.

Knusjes alleen
Mannen en vrouwen gaan hier op een verschillende manier mee om, zo blijkt nog. Bij de mannen verklaarde 23 percent dat het voor hen "dagen zijn zoals een andere" . En ze alle drukte daarrond negeren. Terwijl 14 percent van hen zijn toevlucht zoekt bij vrienden.
Van de vrouwen was er nauwelijks iemand die dit gewone dagen vond, maar naar vrienden gaan voor de gezelligheid deed niemand van hen. De nadruk ligt bij hen duidelijk op het romantische van deze gelegenheid. Een deel van de dames gaat naar familie en een even groot deel maakt het zich thuis gewoon knusjes op haar eentje. De eenzaamheid laat duidelijk zijn sporen na. Het ontbreken van een partner wordt zwaar aangevoeld. Met als logisch gevolg dat de zoektocht naar een partner bovenaan het to-do lijstje komt voor het nieuwe jaar. Begin januari piekt het aantal inschrijvingen op relatiesites.

Marleen Finoulst - Bodytalk

Uit een enquête van de datingsite www.tesamen.org, een Vlaamse internetdienst voor alleenstaanden op zoek naar een partner, blijkt dat een op drie singles kerstmis alleen viert. Kerstdag is het familiefeest bij uitstek en voor alleenstaanden kan dat heel confronterend werken. Veel van hen gaan dan ook al op voorhand op zoek naar een maatje om de feestdagen mee door te brengen. Daardoor stijgt in december de interesse voor datingsites gevoelig. Omdat men gewoonlijk niet zo snel iemand vindt, blijft de meerderheid van de alleenstaanden de eindejaarsfeesten echter in zijn eentje uitzitten. Vrouwen zelfs vaker dan mannen. Van de vrouwelijke leden dan Tesamen vzw is meer dan 40 procent alleen thuis tijdens de kerstdagen. Knusjes alleen Mannen en vrouwen gaan hier op een verschillende manier mee om, zo blijkt nog. Bij de mannen verklaarde 23 percent dat het voor hen "dagen zijn zoals een andere" . En ze alle drukte daarrond negeren. Terwijl 14 percent van hen zijn toevlucht zoekt bij vrienden. Van de vrouwen was er nauwelijks iemand die dit gewone dagen vond, maar naar vrienden gaan voor de gezelligheid deed niemand van hen. De nadruk ligt bij hen duidelijk op het romantische van deze gelegenheid. Een deel van de dames gaat naar familie en een even groot deel maakt het zich thuis gewoon knusjes op haar eentje. De eenzaamheid laat duidelijk zijn sporen na. Het ontbreken van een partner wordt zwaar aangevoeld. Met als logisch gevolg dat de zoektocht naar een partner bovenaan het to-do lijstje komt voor het nieuwe jaar. Begin januari piekt het aantal inschrijvingen op relatiesites. Marleen Finoulst - Bodytalk