Gemiddeld één keer per week belt een terminale patiënt met een stervenswens naar de LEIF-artsen - een netwerk van 500 dokters in Vlaanderen en Brussel die een opleiding gevolgd hebben over beslissingen bij het levenseinde - omdat haar behandelende arts of specialist weigert te helpen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

Wim Distelmans, gespecialiseerd in de materie, vindt dat zonde. "De wet voorziet dat de behandelende arts het spuitje geeft. Er moet immers een arts-patiëntrelatie zijn", zegt hij in de krant. LEIF-artsen hebben die vertrouwensband niet en treden normaal gezien alleen op als tweede deskundige.

Gemiddeld één keer per week belt een terminale patiënt met een stervenswens naar de LEIF-artsen - een netwerk van 500 dokters in Vlaanderen en Brussel die een opleiding gevolgd hebben over beslissingen bij het levenseinde - omdat haar behandelende arts of specialist weigert te helpen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.Wim Distelmans, gespecialiseerd in de materie, vindt dat zonde. "De wet voorziet dat de behandelende arts het spuitje geeft. Er moet immers een arts-patiëntrelatie zijn", zegt hij in de krant. LEIF-artsen hebben die vertrouwensband niet en treden normaal gezien alleen op als tweede deskundige.