Liefst 300.000 Belgen leven met een niet-aangeboren hersenletsel. En vele anderen weten niet eens dat ze ermee rondlopen. Deze verborgen letsels kunnen later veel ellende veroorzaken, zo waarschuwen hersenspecialisten in Het Nieuwsblad op Zondag. Ze roepen daarom op tot een betere screening. "Want een te late herkenning kan ons leven ingrijpend veranderen", klinkt het.

"De fysieke gevolgen van een hersenletsel worden meestal goed ondervangen door de medische wereld", zegt onderzoeker Frederik Houden van ERNAH, een project waarbij artsen en specialisten niet-aangeboren hersenletsels onderzoeken. "Maar geheugenproblemen, depressies en andere emotionele problemen, veranderingen in gedrag, spraakmoeilijkheden,... zijn vaak moeilijk op te sporen of worden niet gelinkt aan het hersenletsel." (Belga/AVE)

Liefst 300.000 Belgen leven met een niet-aangeboren hersenletsel. En vele anderen weten niet eens dat ze ermee rondlopen. Deze verborgen letsels kunnen later veel ellende veroorzaken, zo waarschuwen hersenspecialisten in Het Nieuwsblad op Zondag. Ze roepen daarom op tot een betere screening. "Want een te late herkenning kan ons leven ingrijpend veranderen", klinkt het."De fysieke gevolgen van een hersenletsel worden meestal goed ondervangen door de medische wereld", zegt onderzoeker Frederik Houden van ERNAH, een project waarbij artsen en specialisten niet-aangeboren hersenletsels onderzoeken. "Maar geheugenproblemen, depressies en andere emotionele problemen, veranderingen in gedrag, spraakmoeilijkheden,... zijn vaak moeilijk op te sporen of worden niet gelinkt aan het hersenletsel." (Belga/AVE)