De epidemie van de infectieziekte bof, of dikoor, is nog niet over haar hoogtepunt. In november werd een nieuwe piek bereikt van 343 gevallen. Dat bericht De Standaard. De ziekte komt nu in het hele land voor.

Bof dook in 2011 weer op in België, maar kende vooral in 2012 een doorbraak. Een paar weken voor de paasvakantie brak de ziekte uit onder studenten. In juni was er een piek van 400 gevallen in Vlaanderen. En nu, met de 343 gevallen van november erbij, staat de teller op 1.974 in Vlaanderen.

"Je mag verwachten dat de cijfers voor december in dezelfde lijn zullen liggen, want zo'n epidemie gaat niet ineens liggen", zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Volgens het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid, dat gegevens bijhoudt voor het hele land, komen de meldingen van overal.

"Begin dit jaar concentreerde het zich in Vlaamse studentensteden. Nu krijgen we ook meldingen uit Luik en Luxemburg." (Belga/INM)

De epidemie van de infectieziekte bof, of dikoor, is nog niet over haar hoogtepunt. In november werd een nieuwe piek bereikt van 343 gevallen. Dat bericht De Standaard. De ziekte komt nu in het hele land voor. Bof dook in 2011 weer op in België, maar kende vooral in 2012 een doorbraak. Een paar weken voor de paasvakantie brak de ziekte uit onder studenten. In juni was er een piek van 400 gevallen in Vlaanderen. En nu, met de 343 gevallen van november erbij, staat de teller op 1.974 in Vlaanderen. "Je mag verwachten dat de cijfers voor december in dezelfde lijn zullen liggen, want zo'n epidemie gaat niet ineens liggen", zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Volgens het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid, dat gegevens bijhoudt voor het hele land, komen de meldingen van overal. "Begin dit jaar concentreerde het zich in Vlaamse studentensteden. Nu krijgen we ook meldingen uit Luik en Luxemburg." (Belga/INM)