Op de Dag van de Mondgezondheid (12 september) vragen Europese tandartsen aandacht voor mondkanker, een kanker die voorkomt ter hoogte van de tong en mondholte. Het Verbond van Vlaamse Tandartsen (VVT) sluit zich bij die campagne aan en onderstreept in dat verband het belang van een gezonde levensstijl en een tijdig tandartsbezoek voor de preventie en diagnose van deze aandoening.

Met 75.000 nieuwe mondkankers per jaar is deze aandoening de tiende meest voorkomende kanker van Europa. De aandoening is in de meeste gevallen moeilijk te behandelen en uiterst agressief. Een vroege behandeling verhoogt de overlevingskans aanzienlijk.

Tips tegen tanderosie

1. Verminder het aantal zure eet-, drink- en snoepmomenten.

2. Probeer eten en drinken te combineren.

3. Beperk de tijd van een consumptie.

5. Drink met een rietje.

5. Spoel je mond met water na het eten van een zure consumptie.

6. Eet of drink geen zure dingen vlak voor het slapen gaan.

7. Wacht een uur met tandenpoetsen als je iets zuurs gegeten of gedronken hebt.

8. Poets je tanden twee keer dag gedurende twee minuten.

Op de Dag van de Mondgezondheid (12 september) vragen Europese tandartsen aandacht voor mondkanker, een kanker die voorkomt ter hoogte van de tong en mondholte. Het Verbond van Vlaamse Tandartsen (VVT) sluit zich bij die campagne aan en onderstreept in dat verband het belang van een gezonde levensstijl en een tijdig tandartsbezoek voor de preventie en diagnose van deze aandoening.Met 75.000 nieuwe mondkankers per jaar is deze aandoening de tiende meest voorkomende kanker van Europa. De aandoening is in de meeste gevallen moeilijk te behandelen en uiterst agressief. Een vroege behandeling verhoogt de overlevingskans aanzienlijk.1. Verminder het aantal zure eet-, drink- en snoepmomenten.2. Probeer eten en drinken te combineren.3. Beperk de tijd van een consumptie.5. Drink met een rietje.5. Spoel je mond met water na het eten van een zure consumptie.6. Eet of drink geen zure dingen vlak voor het slapen gaan.7. Wacht een uur met tandenpoetsen als je iets zuurs gegeten of gedronken hebt.8. Poets je tanden twee keer dag gedurende twee minuten.