Blootstelling aan fijnstof tijdens de zwangerschap schaadt de foetus. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek van de universiteit van Antwerpen bij pas bevallen vrouwen, waarover De Standaard en Het Nieuwsblad berichten.

De onderzoekers vergeleken bloedstalen en samples van de navelstreng en kwamen tot de vaststelling dat fijnstof de gen­activiteit van de foetus in de war stuurt. Op langere termijn kan dat kwalijke lichamelijke gevolgen hebben. 'Het vergroot het risico op hart- en vaatziektes', waarschuwen de onderzoekers. (Belga/AVE)

Blootstelling aan fijnstof tijdens de zwangerschap schaadt de foetus. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek van de universiteit van Antwerpen bij pas bevallen vrouwen, waarover De Standaard en Het Nieuwsblad berichten. De onderzoekers vergeleken bloedstalen en samples van de navelstreng en kwamen tot de vaststelling dat fijnstof de gen­activiteit van de foetus in de war stuurt. Op langere termijn kan dat kwalijke lichamelijke gevolgen hebben. 'Het vergroot het risico op hart- en vaatziektes', waarschuwen de onderzoekers. (Belga/AVE)