Bijna één voedingsetiket op de vijf is onjuist in België. Dat bericht de krant la Dernière Heure op basis van cijfers van de federale overheidsdienst (FOD) Economie. Vorig jaar telde de overheidsdienst 81 inbreuken tijdens 464 controles.

Voorverpakte producten zijn vaker getroffen, stelde de overheidsdienst vast. "De producten waar men het meest inbreuken vaststelt, zijn fruit, groenten en vis, in de mate dat die producten (ook niet voorverpakt) verplicht geëtiketteerd moeten zijn", klinkt het.

Dertien inbreuken leidden tot een dossier bij het parket. De maximale sancties bedragen 150.000 euro.

De wet Voedselinformatie (Europese Verordening 1169/2011) legt regels op voor wat precies op een etiket moet staan. Doel is de consument zodanig te informeren dat hij een goede keuze kan maken met het oog op gezondheid, veiligheid, herkomst en milieu. (Belga)

Bijna één voedingsetiket op de vijf is onjuist in België. Dat bericht de krant la Dernière Heure op basis van cijfers van de federale overheidsdienst (FOD) Economie. Vorig jaar telde de overheidsdienst 81 inbreuken tijdens 464 controles.Voorverpakte producten zijn vaker getroffen, stelde de overheidsdienst vast. "De producten waar men het meest inbreuken vaststelt, zijn fruit, groenten en vis, in de mate dat die producten (ook niet voorverpakt) verplicht geëtiketteerd moeten zijn", klinkt het.Dertien inbreuken leidden tot een dossier bij het parket. De maximale sancties bedragen 150.000 euro. De wet Voedselinformatie (Europese Verordening 1169/2011) legt regels op voor wat precies op een etiket moet staan. Doel is de consument zodanig te informeren dat hij een goede keuze kan maken met het oog op gezondheid, veiligheid, herkomst en milieu. (Belga)