De Belgische apotheker is perfect in staat om een veilig gebruik van Motilium te garanderen. Dat zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). "Sinds de berichten in de media over de onveiligheid van Motilium hebben veel patiënten hun vertrouwen in dit geneesmiddel verloren", zegt de APB. De Belgische koepelvereniging van zelfstandige apothekers wil de bevolking met dit bericht gerust stellen.

"Door elk geneesmiddel dat hij aflevert te registreren in het farmaceutisch dossier van de patiënt kan de apotheker alle potentiële risico's die verbonden zijn aan het gebruik van een geneesmiddel vermijden, zowel bij geneesmiddelen op voorschrift als bij voorschriftvrije geneesmiddelen", meldt de APB.

Elke aankoop van medicatie op SIS-kaart zetten

De koepelorganisatie van Belgische apothekers wil alle patiënten aanbevelen om spontaan hun SIS-kaart (of binnenkort hun elektronische identiteitskaart) te overhandigen bij elke aflevering van een geneesmiddel, waardoor de apotheker hun farmaceutisch dossier kan vervolledigen. "Door die kleine inspanning kan de apotheker aan de patiënt een optimale veiligheid garanderen", zegt de APB.

Het geneesmiddel Motilium is sinds enkele dagen in de actualiteit na berichten in de pers dat het gebruik van geneesmiddelen met domperidone (de werkzame stof in Motilium, red.) kan leiden tot verhoogde hartklachten. (Belga/EA)

De Belgische apotheker is perfect in staat om een veilig gebruik van Motilium te garanderen. Dat zegt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB). "Sinds de berichten in de media over de onveiligheid van Motilium hebben veel patiënten hun vertrouwen in dit geneesmiddel verloren", zegt de APB. De Belgische koepelvereniging van zelfstandige apothekers wil de bevolking met dit bericht gerust stellen. "Door elk geneesmiddel dat hij aflevert te registreren in het farmaceutisch dossier van de patiënt kan de apotheker alle potentiële risico's die verbonden zijn aan het gebruik van een geneesmiddel vermijden, zowel bij geneesmiddelen op voorschrift als bij voorschriftvrije geneesmiddelen", meldt de APB. Elke aankoop van medicatie op SIS-kaart zetten De koepelorganisatie van Belgische apothekers wil alle patiënten aanbevelen om spontaan hun SIS-kaart (of binnenkort hun elektronische identiteitskaart) te overhandigen bij elke aflevering van een geneesmiddel, waardoor de apotheker hun farmaceutisch dossier kan vervolledigen. "Door die kleine inspanning kan de apotheker aan de patiënt een optimale veiligheid garanderen", zegt de APB. Het geneesmiddel Motilium is sinds enkele dagen in de actualiteit na berichten in de pers dat het gebruik van geneesmiddelen met domperidone (de werkzame stof in Motilium, red.) kan leiden tot verhoogde hartklachten. (Belga/EA)