Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Artsenkrant en Le Journal du Médecin. Volgens het onderzoek, dat online werd uitgevoerd bij 856 artsen, zijn het vooral specialisten die zich tegen een officiële erkenning van homeopathie verzetten.

Niet terugbetalen

Negentachtig procent van de specialisten is daartegen gekant, tegenover 64 procent van de huisartsen. De artsen blijken, in mindere mate, ook negatief te staan tegenover een officiële erkenning voor acupunctuur (55 procent is tegen, 35 procent voor) en chiropraxie (50 procent tegen en 36 procent voor).

Over osteopathie zijn de meningen verdeeld (46 procent tegen, 43 voor). Het logische gevolg daarvan is dat 74 procent van de ondervraagde artsen vindt dat deze alternatieve therapieën niet mogen worden terugbetaald door de ziekteverzekering.

Officiële erkenning

Ten slotte zijn de meeste artsen van mening dat de geneeskundefaculteiten geen alternatieve geneeswijzen moeten opnemen in hun opleiding. De specialisten (78 procent) tonen zich opnieuw een grotere tegenstander dan de huisartsen (61 procent).

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx had eerder al bekendgemaakt dat ze verschillende alternatieve geneeswijzen, te beginnen met homeopathie, officieel wil laten erkennen. Maar die plannen zijn al op verzet gestuit bij de geneeskundestudenten, de decanen en BVAS, het grootste artsensyndicaat. (Belga/TV)

Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door de Artsenkrant en Le Journal du Médecin. Volgens het onderzoek, dat online werd uitgevoerd bij 856 artsen, zijn het vooral specialisten die zich tegen een officiële erkenning van homeopathie verzetten.Niet terugbetalen Negentachtig procent van de specialisten is daartegen gekant, tegenover 64 procent van de huisartsen. De artsen blijken, in mindere mate, ook negatief te staan tegenover een officiële erkenning voor acupunctuur (55 procent is tegen, 35 procent voor) en chiropraxie (50 procent tegen en 36 procent voor). Over osteopathie zijn de meningen verdeeld (46 procent tegen, 43 voor). Het logische gevolg daarvan is dat 74 procent van de ondervraagde artsen vindt dat deze alternatieve therapieën niet mogen worden terugbetaald door de ziekteverzekering. Officiële erkenning Ten slotte zijn de meeste artsen van mening dat de geneeskundefaculteiten geen alternatieve geneeswijzen moeten opnemen in hun opleiding. De specialisten (78 procent) tonen zich opnieuw een grotere tegenstander dan de huisartsen (61 procent). Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx had eerder al bekendgemaakt dat ze verschillende alternatieve geneeswijzen, te beginnen met homeopathie, officieel wil laten erkennen. Maar die plannen zijn al op verzet gestuit bij de geneeskundestudenten, de decanen en BVAS, het grootste artsensyndicaat. (Belga/TV)