Alle verfijningen en verbeteringen van kunstmelk ten spijt is moedermelk niet te evenaren. Ze is gezonder, natuurlijker, intiemer, hygiënischer en uiteindelijk ook veel goedkoper dan flesvoeding. Toch ligt borstvoeding geven nog steeds niet voor de hand. In België starten slechts 6 op de 10 pas bevallen moeders met borstvoeding, meer nog in Wallonië dan in Vlaanderen.

Maar borstvoeding is niet alleen erg gezond voor de baby, ook kersverse moeders ondervinden heel wat voordelen.

1. Minder bloedverlies na de geboorte

2. Sneller verlost van extra gewicht

3. Minder risico op borstkanker en eierstokkanker

4. Minder risico op osteoporose

5. Geen werk met klaarmaken en steriliseren van flesjes

6. Minder uitgaven voor kunstvoeding

Hoe lang?

De Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef bevelen het geven van exclusief

borstvoeding aan tot de leeftijd van 6 maanden. Vanaf dan is het aangeraden dat kinderen naast bijvoeding moedermelk blijven drinken tot de leeftijd van 2 jaar of langer.

Alle verfijningen en verbeteringen van kunstmelk ten spijt is moedermelk niet te evenaren. Ze is gezonder, natuurlijker, intiemer, hygiënischer en uiteindelijk ook veel goedkoper dan flesvoeding. Toch ligt borstvoeding geven nog steeds niet voor de hand. In België starten slechts 6 op de 10 pas bevallen moeders met borstvoeding, meer nog in Wallonië dan in Vlaanderen.Maar borstvoeding is niet alleen erg gezond voor de baby, ook kersverse moeders ondervinden heel wat voordelen. 1. Minder bloedverlies na de geboorte 2. Sneller verlost van extra gewicht 3. Minder risico op borstkanker en eierstokkanker4. Minder risico op osteoporose 5. Geen werk met klaarmaken en steriliseren van flesjes 6. Minder uitgaven voor kunstvoeding Hoe lang? De Wereldgezondheidsorganisatie en Unicef bevelen het geven van exclusiefborstvoeding aan tot de leeftijd van 6 maanden. Vanaf dan is het aangeraden dat kinderen naast bijvoeding moedermelk blijven drinken tot de leeftijd van 2 jaar of langer.