Mercola.com
© Mercola.com

Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie (VKF) te krijgen. Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met VKF en een tijdige diagnose erg belangrijk is (het laat namelijk toe om het risico op een trombose of beroerte met vijf keer te verminderen), vindt van 1 tot 5 juni 2015 voor de zesde keer de nationale Week van het Hartritme plaats.

Met deze Week wil de BeHRA (Belgian Heart Rythm Association) mensen in de eerste plaats sensibiliseren voor de gevolgen (VKF), de meest voorkomende hartstoornis, en advies geven over hoe die hartstoornis kan worden voorkomen. In totaal zijn er in België ongeveer 150.000 VKF-patiënten. (AVE)

Vanaf 40 jaar hebt u 1 kans op 4 om ooit voorkamerfibrillatie (VKF) te krijgen. Omdat nog te weinig Belgen vertrouwd zijn met VKF en een tijdige diagnose erg belangrijk is (het laat namelijk toe om het risico op een trombose of beroerte met vijf keer te verminderen), vindt van 1 tot 5 juni 2015 voor de zesde keer de nationale Week van het Hartritme plaats.Met deze Week wil de BeHRA (Belgian Heart Rythm Association) mensen in de eerste plaats sensibiliseren voor de gevolgen (VKF), de meest voorkomende hartstoornis, en advies geven over hoe die hartstoornis kan worden voorkomen. In totaal zijn er in België ongeveer 150.000 VKF-patiënten. (AVE)