Eén op de vier gescheiden alleenstaande vrouwen slikt pillen om zich beter te voelen. Bijna de helft zoekt professionele hulp, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de vakgroep Sociologie aan de UGent.

"14 procent van de alleenstaande gescheiden mannen en 21 procent van de single gescheiden vrouwen kampt met eerder zware depressieve klachten", luidt het. Die groep grijpt opvallend vaak naar slaapmiddelen, kalmeermiddelen of antidepressiva. Een minderheid, nog geen half procent, gebruikt zelfs drugs. "Het zijn vooral vrouwen die de middelen nemen", zegt onderzoekster Sara Symoens.

Dat betekent niet dat mannen makkelijker kunnen omgaan met een breuk of hun alleen zijn. Mannen hebben het evenwel moeilijker om de stap te zetten naar professionele hulp of om bepaalde middelen te nemen. Zij grijpen dan weer sneller naar alcohol, aldus Symoens. (Belga/INM)

Eén op de vier gescheiden alleenstaande vrouwen slikt pillen om zich beter te voelen. Bijna de helft zoekt professionele hulp, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de vakgroep Sociologie aan de UGent. "14 procent van de alleenstaande gescheiden mannen en 21 procent van de single gescheiden vrouwen kampt met eerder zware depressieve klachten", luidt het. Die groep grijpt opvallend vaak naar slaapmiddelen, kalmeermiddelen of antidepressiva. Een minderheid, nog geen half procent, gebruikt zelfs drugs. "Het zijn vooral vrouwen die de middelen nemen", zegt onderzoekster Sara Symoens. Dat betekent niet dat mannen makkelijker kunnen omgaan met een breuk of hun alleen zijn. Mannen hebben het evenwel moeilijker om de stap te zetten naar professionele hulp of om bepaalde middelen te nemen. Zij grijpen dan weer sneller naar alcohol, aldus Symoens. (Belga/INM)