AnsaldoBreda heeft bij de rechter in Utrecht een zaak aangespannen tegen de NS en tegen de dochteronderneming NS Financial Services Company, die de contracten voor de hogesnelheidstreinen tekende.

AnsaldoBreda vindt dat de NS contractbreuk plegen door de bestelde Fyra-treinen niet te accepteren. Volgens de fabrikant is er niets mis met de geleverde treinstellen.

Ook de Belgische spoorwegen NMBS kunnen een rechtszaak verwachten voor de drie treinen die ze hebben besteld, laat AnsaldoBreda weten.

De NS zag de schadeclaim van de Italianen al aankomen. 'Het is onderdeel van een juridisch proces. Wij zetten in op een vergoeding van AnsaldoBreda, zij zetten in op een vergoeding van ons. Wij zijn dan ook niet van plan te betalen,' aldus een woordvoerder. (Elsevier/Anna Vossers/TV)

AnsaldoBreda heeft bij de rechter in Utrecht een zaak aangespannen tegen de NS en tegen de dochteronderneming NS Financial Services Company, die de contracten voor de hogesnelheidstreinen tekende.AnsaldoBreda vindt dat de NS contractbreuk plegen door de bestelde Fyra-treinen niet te accepteren. Volgens de fabrikant is er niets mis met de geleverde treinstellen.Ook de Belgische spoorwegen NMBS kunnen een rechtszaak verwachten voor de drie treinen die ze hebben besteld, laat AnsaldoBreda weten.De NS zag de schadeclaim van de Italianen al aankomen. 'Het is onderdeel van een juridisch proces. Wij zetten in op een vergoeding van AnsaldoBreda, zij zetten in op een vergoeding van ons. Wij zijn dan ook niet van plan te betalen,' aldus een woordvoerder. (Elsevier/Anna Vossers/TV)