Dat melden Duitse media, waaronder persagentschap DPA.

Een woordvoerder van het parket zei dat de dader uit rassenhaat handelde toen hij de Eritrese man in het stadje Wächtersbach in de deelstaat Hessen in de buik schoot.

De 26-jarige man lijkt voor het overige een willekeurig slachtoffer te zijn, voegde de woordvoerder eraan toe. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en zijn toestand is volgens lokale mediaberichten stabiel.

Wapens

Speurders konden de schutter niet linken aan een rechts-extremistische groep en het is ook niet duidelijk waarom hij zichzelf doodschoot.

De parketwoordvoerder zei dat in zijn auto twee semi-automatische wapens werden gevonden en dat in zijn huis nog meer wapens lagen die hij allemaal wettig in bezit had.

Lees ook een artikel van Knack, naar aanleiding van de moord op de Duitse politicus Walter Lübcke (CDU). Die baart ook de Belgische Staatsveiligheid zorgen. Sinds 2015 signaleert de inlichtingendienst een 'verhoogde activiteit' aan extreemrechtse zijde.

Politieke moorden door extreemrechts: 'Natuurlijk kan het bij ons ook gebeuren'

Dat melden Duitse media, waaronder persagentschap DPA.Een woordvoerder van het parket zei dat de dader uit rassenhaat handelde toen hij de Eritrese man in het stadje Wächtersbach in de deelstaat Hessen in de buik schoot. De 26-jarige man lijkt voor het overige een willekeurig slachtoffer te zijn, voegde de woordvoerder eraan toe. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en zijn toestand is volgens lokale mediaberichten stabiel. WapensSpeurders konden de schutter niet linken aan een rechts-extremistische groep en het is ook niet duidelijk waarom hij zichzelf doodschoot. De parketwoordvoerder zei dat in zijn auto twee semi-automatische wapens werden gevonden en dat in zijn huis nog meer wapens lagen die hij allemaal wettig in bezit had.