Het nieuws dat de Europese Unie (EU) de komende tijd slechts een kwart van de voorziene dosissen van het AstraZeneca-vaccin zal krijgen, is ook in Rusland niet onopgemerkt gebleven. Het door de Russische overheid beheerde investeringsfonds RDIF, dat mee instaat voor de financiering en de verkoop van Spoetnik V, laat vrijdag weten dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 100 miljoen dosissen van het vaccin geleverd kunnen worden aan de EU.

Omdat er telkens twee dosissen nodig zijn, kunnen daarmee 50 miljoen mensen worden ingeënt.

Het vaccin is nog niet goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) , maar er is wel een verzoek ingediend.

EU-lid Hongarije in zee met Russisch én Chinees vaccin

Rusland was in augustus het eerste land ter wereld dat met Spoetnik-V een vaccin registreerde. Zeker vijftien landen hebben het gebruik ervan intussen goedgekeurd.

EU-lidstaat Hongarije besliste vorige week al op eigen houtje om het gebruik van het Russische vaccin goed te keuren en doet dat nu ook met het coronavaccin van de Chinese producent Sinopharm.

Het Hongaarse geneesmiddelenagentschap OGYEI heeft het licht op groen gezet, zo werd vrijdag tijdens een persconferentie meegedeeld door Cecilia Muller, regeringsadviseur op het vlak van Volksgezondheid.

De Hongaarse premier Viktor Orban zegt dat een overeenkomst over de aankoop van de vaccins zaterdag al kan worden ondertekend. Hij benadrukt ook dat zijn regering het verloop van de vaccinatiecampagne in Servië van dichtbij opvolgt. Servië was eerder al begonnen met vaccinaties met het middel van Sinopharm.

Orban zegt dat hij zelf ook met het Chinese vaccin wil worden ingeënt, omdat hij dat product het meest vertrouwt, zo schrijft het nieuwsagentschap Reuters.

Hongarije wil tegen maart 1,7 miljoen mensen gevaccineerd hebben.

Het nieuws dat de Europese Unie (EU) de komende tijd slechts een kwart van de voorziene dosissen van het AstraZeneca-vaccin zal krijgen, is ook in Rusland niet onopgemerkt gebleven. Het door de Russische overheid beheerde investeringsfonds RDIF, dat mee instaat voor de financiering en de verkoop van Spoetnik V, laat vrijdag weten dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 100 miljoen dosissen van het vaccin geleverd kunnen worden aan de EU. Omdat er telkens twee dosissen nodig zijn, kunnen daarmee 50 miljoen mensen worden ingeënt. Het vaccin is nog niet goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) , maar er is wel een verzoek ingediend. Rusland was in augustus het eerste land ter wereld dat met Spoetnik-V een vaccin registreerde. Zeker vijftien landen hebben het gebruik ervan intussen goedgekeurd.EU-lidstaat Hongarije besliste vorige week al op eigen houtje om het gebruik van het Russische vaccin goed te keuren en doet dat nu ook met het coronavaccin van de Chinese producent Sinopharm.Het Hongaarse geneesmiddelenagentschap OGYEI heeft het licht op groen gezet, zo werd vrijdag tijdens een persconferentie meegedeeld door Cecilia Muller, regeringsadviseur op het vlak van Volksgezondheid. De Hongaarse premier Viktor Orban zegt dat een overeenkomst over de aankoop van de vaccins zaterdag al kan worden ondertekend. Hij benadrukt ook dat zijn regering het verloop van de vaccinatiecampagne in Servië van dichtbij opvolgt. Servië was eerder al begonnen met vaccinaties met het middel van Sinopharm. Orban zegt dat hij zelf ook met het Chinese vaccin wil worden ingeënt, omdat hij dat product het meest vertrouwt, zo schrijft het nieuwsagentschap Reuters. Hongarije wil tegen maart 1,7 miljoen mensen gevaccineerd hebben.