Bij zijn arrestatie raakte Brahim Aouissaoui zwaargewond en hij testte na afloop ook positief op het coronavirus. Intussen is zijn gezondheidstoestand verbeterd en kon hij ondervraagd worden.

De speurders weten intussen al dat Aouissaoui Tunesië op 19 september per boot verliet, om de dag erna op Lampedusa aan te komen. Daar werd hij in quarantaine geplaatst tot 9 oktober, en diezelfde dag kwam hij aan in Bari. Daar kreeg hij het bevel om het Italiaanse grondgebied te verlaten. Vervolgens bleef hij tot 26 oktober op Sicilië, om op 27 oktober naar Rome te reizen. Diezelfde avond kwam hij in Nice aan.

In Nice doodde hij twee dagen later twee gelovigen en de koster van de basiliek. Deze aanval was al de derde in Frankrijk nadat het satirische blad Charlie Hebdo begin september de Mohammedcartoons weer had gepubliceerd. (Belga)

Bij zijn arrestatie raakte Brahim Aouissaoui zwaargewond en hij testte na afloop ook positief op het coronavirus. Intussen is zijn gezondheidstoestand verbeterd en kon hij ondervraagd worden.De speurders weten intussen al dat Aouissaoui Tunesië op 19 september per boot verliet, om de dag erna op Lampedusa aan te komen. Daar werd hij in quarantaine geplaatst tot 9 oktober, en diezelfde dag kwam hij aan in Bari. Daar kreeg hij het bevel om het Italiaanse grondgebied te verlaten. Vervolgens bleef hij tot 26 oktober op Sicilië, om op 27 oktober naar Rome te reizen. Diezelfde avond kwam hij in Nice aan. In Nice doodde hij twee dagen later twee gelovigen en de koster van de basiliek. Deze aanval was al de derde in Frankrijk nadat het satirische blad Charlie Hebdo begin september de Mohammedcartoons weer had gepubliceerd. (Belga)