De zilverkleurige Mercedes reed rond 14.30 uur in op de menigte. Ooggetuigen zeggen aan Hessischen Rundfunk dat de auto na zowat dertig meter tot stilstand kwam. De bestuurder, een 29-jarige Duitser uit de regio, zou daarbij ook gas hebben bijgegeven. Er zijn dertig gewonden, waarvan zeven er slecht aan toe zijn. Er vielen geen doden, bevestigt de woordvoerder nog.

Volgens een lokale politiewoordvoerder is de bestuurder 'opzettelijk' op de menigte ingereden, al wordt dat door andere instanties intussen tegengesproken. Het motief is vooralsnog niet gekend. Wel gaat de politie momenteel niet uit van een politiek gemotiveerde daad, al kan een aanslag volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hessen niet worden uitgesloten.

Volgens verscheidene media stond de man niet gekend als 'extremistisch', al was hij vroeger al opgevallen wegens belediging, huisvredebreuk en ongeoorloofde dwang.De opgepakte bestuurder is verhoord en vervolgens naar een psychiatrisch overgebracht, meldt de nieuwszender RTL.

Het parket-generaal van Frankfurt, dat het onderzoek naar het incident naar zich toe heeft getrokken, voert een onderzoek naar poging tot vrijwillige doodslag, zo heeft de regionale radio-omroep op gezag van een woordvoerder gemeld. Ook is een tweede persoon opgepakt, die het incident zou hebben gefilmd, schrijft het Duitse boulevardblad Bild.

Ondertussen roept de politie via sociale media op om niet te speculeren over het incident en er geen beelden van te verspreiden. 'We weten dat de wens naar uitgebreide informatie groot is', klinkt het op Twitter. 'Er wordt een informatieportaal opgericht.'

Later maandagavond waarschuwde de politie opnieuw, ditmaal voor valse foto's die circuleren van de vermeende dader. Het gaat helemaal niet om de dader, laat de politie op Twitter weten.

Volkmarsen is een kleine stad met ongeveer 6.800 inwoners in het noorden van Hessen. De deelstaat raakte afgelopen woensdag nog opgeschrikt door dodelijke schietpartijen in Hanau, meer naar het zuiden. De dader, die racistische motieven had, schoot in totaal tien mensen dood en daarna ook zichzelf.

De zilverkleurige Mercedes reed rond 14.30 uur in op de menigte. Ooggetuigen zeggen aan Hessischen Rundfunk dat de auto na zowat dertig meter tot stilstand kwam. De bestuurder, een 29-jarige Duitser uit de regio, zou daarbij ook gas hebben bijgegeven. Er zijn dertig gewonden, waarvan zeven er slecht aan toe zijn. Er vielen geen doden, bevestigt de woordvoerder nog. Volgens een lokale politiewoordvoerder is de bestuurder 'opzettelijk' op de menigte ingereden, al wordt dat door andere instanties intussen tegengesproken. Het motief is vooralsnog niet gekend. Wel gaat de politie momenteel niet uit van een politiek gemotiveerde daad, al kan een aanslag volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hessen niet worden uitgesloten. Volgens verscheidene media stond de man niet gekend als 'extremistisch', al was hij vroeger al opgevallen wegens belediging, huisvredebreuk en ongeoorloofde dwang.De opgepakte bestuurder is verhoord en vervolgens naar een psychiatrisch overgebracht, meldt de nieuwszender RTL. Het parket-generaal van Frankfurt, dat het onderzoek naar het incident naar zich toe heeft getrokken, voert een onderzoek naar poging tot vrijwillige doodslag, zo heeft de regionale radio-omroep op gezag van een woordvoerder gemeld. Ook is een tweede persoon opgepakt, die het incident zou hebben gefilmd, schrijft het Duitse boulevardblad Bild.Ondertussen roept de politie via sociale media op om niet te speculeren over het incident en er geen beelden van te verspreiden. 'We weten dat de wens naar uitgebreide informatie groot is', klinkt het op Twitter. 'Er wordt een informatieportaal opgericht.' Later maandagavond waarschuwde de politie opnieuw, ditmaal voor valse foto's die circuleren van de vermeende dader. Het gaat helemaal niet om de dader, laat de politie op Twitter weten.Volkmarsen is een kleine stad met ongeveer 6.800 inwoners in het noorden van Hessen. De deelstaat raakte afgelopen woensdag nog opgeschrikt door dodelijke schietpartijen in Hanau, meer naar het zuiden. De dader, die racistische motieven had, schoot in totaal tien mensen dood en daarna ook zichzelf.