Dat melden Franse media. Volgens de krant La Libération, dat het nieuws vrijdag als eerste naar buiten bracht, dateren de feiten van 1 juli jl., toen er een receptie was voor drie afscheidnemende militaire functionarissen.

Aangifte

De vrouw zegt dat ze daar werd aangerand door een collega. Ze deed naar verluidt de dag nadien aangifte bij de politie, waarop een onderzoek werd gestart.

De beschuldigde, ook een soldaat, is ondervraagd maar wordt op dit moment nog niet vervolgd en beschouwd als een 'getuige'.

De tweede werkten op dezelfde dienst en kennen elkaar.

Maatregelen

Aan het Franse persagentschap AFP liet een medewerker van het Elysée weten dat 'zodra de autoriteiten op de hoogte waren van de beschuldigingen, onmiddellijk maatregelen zijn genomen om de vrouw te steunen.'

Ook president Emmanuel Macron had de plechtigheid bijgewoond, maar was op het moment van de vermeende feiten al vertrokken.

Dat melden Franse media. Volgens de krant La Libération, dat het nieuws vrijdag als eerste naar buiten bracht, dateren de feiten van 1 juli jl., toen er een receptie was voor drie afscheidnemende militaire functionarissen. De vrouw zegt dat ze daar werd aangerand door een collega. Ze deed naar verluidt de dag nadien aangifte bij de politie, waarop een onderzoek werd gestart. De beschuldigde, ook een soldaat, is ondervraagd maar wordt op dit moment nog niet vervolgd en beschouwd als een 'getuige'. De tweede werkten op dezelfde dienst en kennen elkaar.Aan het Franse persagentschap AFP liet een medewerker van het Elysée weten dat 'zodra de autoriteiten op de hoogte waren van de beschuldigingen, onmiddellijk maatregelen zijn genomen om de vrouw te steunen.'Ook president Emmanuel Macron had de plechtigheid bijgewoond, maar was op het moment van de vermeende feiten al vertrokken.