Britse prins Andrew ontkent seksueel misbruik Giuffre

. © Getty Images

De in opspraak geraakte Britse prins Andrew heeft formeel ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van de destijds minderjarige Amerikaans-Australische Virginia Giuffre.

Over een deel van de punten in de aanklacht zegt Andrew echter over onvoldoende informatie te beschikken om ze te bekennen of te ontkennen. De officiële reactie op de claims van Giuffre is bij een rechtbank in New York afgeleverd.

Giuffre (38) zegt op minderjarige leeftijd meerdere keren seks te hebben gehad met Andrew en wil hem burgerrechtelijk vervolgen.

De zoon van koningin Elizabeth ontkende het misbruik eerder al, onder meer in een veelbesproken interview met de Britse omroep BBC in 2019.

De advocaten van Andrew (61) stelden onlangs dat Giuffre mogelijk last heeft van ‘verkeerde herinneringen’.

Giuffre zegt dat Andrew een van de mannen was waaraan ze werd ‘uitgeleend’ door de veroordeelde zedendelinquent en steenrijke zakenman Jeffrey Epstein, die later zelfmoord pleegde.

Volgens Sky News heeft de prins om een proces met een jury gevraagd.

Meerdere Britse media meldden dat de zoon van de Britse koningin ook opnieuw heeft gevraagd om de zaak te seponeren, onder andere omdat de rechtbank er geen jurisdictie over zou hebben. Enkele weken geleden weigerde een rechter te seponeren.

Partner Content