Tot de vijf kandidaten behoren ook de Spaanse minister van Economische Zaken Nadia Calvino, de Portugees en voorzitter van de Eurogroep, Mario Centeno, en de voormalige vicevoorzitter van de Europese Commissie Kristalina Georgiewa uit Bulgarije. Het is Frankrijk dat de Europese selectie van kandidaten coördineert. Het doel is om een gemeenschappelijke kandidaat voor te stellen met uitgebreide ervaring op het gebied van internationale financiële betrekkingen, aldus het Franse ministerie van Financiën.

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire roept de Europese ministers van Financiën nu op om hun favoriet onder de vijf mogelijke kandidaten te noemen. Tegen het einde van de maand wil Europa een gemeenschappelijke kandidaat voor de opvolging voordragen. Het IMF is een gespecialiseerde internationale samenwerking op monetair gebied van de Verenigde Naties, maar de leiding is van oudsher voor Europa weggelegd.

Tot de vijf kandidaten behoren ook de Spaanse minister van Economische Zaken Nadia Calvino, de Portugees en voorzitter van de Eurogroep, Mario Centeno, en de voormalige vicevoorzitter van de Europese Commissie Kristalina Georgiewa uit Bulgarije. Het is Frankrijk dat de Europese selectie van kandidaten coördineert. Het doel is om een gemeenschappelijke kandidaat voor te stellen met uitgebreide ervaring op het gebied van internationale financiële betrekkingen, aldus het Franse ministerie van Financiën. De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire roept de Europese ministers van Financiën nu op om hun favoriet onder de vijf mogelijke kandidaten te noemen. Tegen het einde van de maand wil Europa een gemeenschappelijke kandidaat voor de opvolging voordragen. Het IMF is een gespecialiseerde internationale samenwerking op monetair gebied van de Verenigde Naties, maar de leiding is van oudsher voor Europa weggelegd.