Op Ground Zero, waar vroeger de twee torens van het World Trade Center stonden, bevindt zich vandaag een gedenkteken voor de slachtoffers. Het monument bestaat uit twee enorme waterbassins op de fundamenten van de twee torens.

Op Ground Zero worden momenteel verschillende wolkenkrabbers gebouwd. De hoogste, World Trade Center One (voorheen bekend als de 'Freedom Tower') wordt met 541 meter het hoogste gebouw van de VS, net zoals de twee torens van het WTC dat vroeger waren.

Enige Belg

De twee ministers hebben rond een van de bassins gewandeld, die omringd zijn door bronzen platen met daarop de namen van de 2753 slachtoffers van de zelfmoordaanslag door de terreurgroep Al-Qaeda. Ze bleven staan bij van de naam van Patrice Braut, de 31-jarige Belg die omkwam bij de aanslagen. Hij werkte als informaticus op de 97ste verdieping van de noordelijke toren van het WTC, toen die om 08.46 lokale tijd (14.26 uur Belgische tijd) als eerste geraakt werd door een gekaapt vliegtuig. (Belga/TV)

Op Ground Zero, waar vroeger de twee torens van het World Trade Center stonden, bevindt zich vandaag een gedenkteken voor de slachtoffers. Het monument bestaat uit twee enorme waterbassins op de fundamenten van de twee torens.Op Ground Zero worden momenteel verschillende wolkenkrabbers gebouwd. De hoogste, World Trade Center One (voorheen bekend als de 'Freedom Tower') wordt met 541 meter het hoogste gebouw van de VS, net zoals de twee torens van het WTC dat vroeger waren.De twee ministers hebben rond een van de bassins gewandeld, die omringd zijn door bronzen platen met daarop de namen van de 2753 slachtoffers van de zelfmoordaanslag door de terreurgroep Al-Qaeda. Ze bleven staan bij van de naam van Patrice Braut, de 31-jarige Belg die omkwam bij de aanslagen. Hij werkte als informaticus op de 97ste verdieping van de noordelijke toren van het WTC, toen die om 08.46 lokale tijd (14.26 uur Belgische tijd) als eerste geraakt werd door een gekaapt vliegtuig. (Belga/TV)