U zit er ongetwijfeld al jàren op te wachten; op een app die uw smartphone omtovert tot een theremin. 'Een there-wat?' De theremin was het eerste elektronische muziekinstrument, in 1919 uitgevonden door de Rus Leo Theremin. Het werkt door uw handen te bewegen tussen twee antennes. De signalen worden omgezet in geluid en daarna versterkt. Dat levert etherische klanken op die u onder meer kent uit de begintunes van 'Star Trek' of 'Midsomer Murders'. Ook in 'Whola lotta love' van Led Zeppelin is een theremin te horen.

Beweeg uw smartphone heen en weer en op en neer om hogere of lagere tonen en meer of minder vibrato te krijgen. Muziek maken in een handomdraai, als het ware.

U zit er ongetwijfeld al jàren op te wachten; op een app die uw smartphone omtovert tot een theremin. 'Een there-wat?' De theremin was het eerste elektronische muziekinstrument, in 1919 uitgevonden door de Rus Leo Theremin. Het werkt door uw handen te bewegen tussen twee antennes. De signalen worden omgezet in geluid en daarna versterkt. Dat levert etherische klanken op die u onder meer kent uit de begintunes van 'Star Trek' of 'Midsomer Murders'. Ook in 'Whola lotta love' van Led Zeppelin is een theremin te horen. Beweeg uw smartphone heen en weer en op en neer om hogere of lagere tonen en meer of minder vibrato te krijgen. Muziek maken in een handomdraai, als het ware.