In een debat in Terzake ( VRT) enkele dagen geleden zei N-VA-volksvertegenwoordiger Weyts het nog eens onomwonden: " Het einddoel van de N-VA is een onafhankelijk Vlaanderen als lidstaat van de Europese Unie" . En hij voegde er nog aan toe: "maar daar gingen de recente verkiezingen nu niet over...". De N-VA kiest er dus voor om in deze fase van de politieke evolutie over een tussenstap , de confederale staat, te onderhandelen. Daar zit natuurlijk hét onoplosbaar probleem van de huidige onderhandelingen: N-VA kan enkel akkoord gaan met maatregelen die leiden naar het einddoel, het Onafhankelijke Vlaanderen , de andere partijen juist niet!

De kiezers zouden het nochtans moeten weten; N-VA en VB hebben maar één belangrijk programmapunt en dat is een Onafhankelijk Vlaanderen. Want als ze dat kunnen bekomen, dan kunnen ze ( denken ze) al hun andere punten verwezenlijken....

Stemmen voor N-VA of voor VB is dus stemmen voor een onafhankelijk Vlaanderen. Voor een Vlaanderen zonder het onreine Brussel, zonder de verfranste Rand, met minder vreemdelingen, met meer "tradities", enz, kortom voor een puurder Vlaanderen. Dat dit in het kader van de Europese Unie eigenlijk niet kan, zeggen ze er bij N-VA en VB niet bij.

En dan worden we plots geconfronteerd met de resultaten van de TNS-peiling ( VRT/De Standaard) waaruit blijkt dat de Vlamingen helemaal niet voor een onafhankelijk Vlaanderen zijn...integendeel.

Slechts 18 % wil een onafhankelijk Vlaanderen , met andere woorden minder dan de helft van de zogezegde Vlaams-nationalistische kiezers! Ruim 38 % wil het behoud van de huidige federale structuur of zelfs meer centrale overheid. En 36 % wil een federale staat met wat minder centrale overheid.

Met andere woorden, meer dan de helft van de N-VA en VB - kiezers hebben wellicht één of andere vorm van proteststem willen uitbrengen, maar hebben niet voor het belangrijkste programmadeel van die partijen gekozen.

De Wever heeft hier allicht een verklaring voor: " Mundus vult decipi.Ergo decipiatur". Vrij vertaald: De kiezers moeten geholpen worden. Laten we ze dus helpen.

F.Neyts

In een debat in Terzake ( VRT) enkele dagen geleden zei N-VA-volksvertegenwoordiger Weyts het nog eens onomwonden: " Het einddoel van de N-VA is een onafhankelijk Vlaanderen als lidstaat van de Europese Unie" . En hij voegde er nog aan toe: "maar daar gingen de recente verkiezingen nu niet over...". De N-VA kiest er dus voor om in deze fase van de politieke evolutie over een tussenstap , de confederale staat, te onderhandelen. Daar zit natuurlijk hét onoplosbaar probleem van de huidige onderhandelingen: N-VA kan enkel akkoord gaan met maatregelen die leiden naar het einddoel, het Onafhankelijke Vlaanderen , de andere partijen juist niet! De kiezers zouden het nochtans moeten weten; N-VA en VB hebben maar één belangrijk programmapunt en dat is een Onafhankelijk Vlaanderen. Want als ze dat kunnen bekomen, dan kunnen ze ( denken ze) al hun andere punten verwezenlijken.... Stemmen voor N-VA of voor VB is dus stemmen voor een onafhankelijk Vlaanderen. Voor een Vlaanderen zonder het onreine Brussel, zonder de verfranste Rand, met minder vreemdelingen, met meer "tradities", enz, kortom voor een puurder Vlaanderen. Dat dit in het kader van de Europese Unie eigenlijk niet kan, zeggen ze er bij N-VA en VB niet bij. En dan worden we plots geconfronteerd met de resultaten van de TNS-peiling ( VRT/De Standaard) waaruit blijkt dat de Vlamingen helemaal niet voor een onafhankelijk Vlaanderen zijn...integendeel. Slechts 18 % wil een onafhankelijk Vlaanderen , met andere woorden minder dan de helft van de zogezegde Vlaams-nationalistische kiezers! Ruim 38 % wil het behoud van de huidige federale structuur of zelfs meer centrale overheid. En 36 % wil een federale staat met wat minder centrale overheid. Met andere woorden, meer dan de helft van de N-VA en VB - kiezers hebben wellicht één of andere vorm van proteststem willen uitbrengen, maar hebben niet voor het belangrijkste programmadeel van die partijen gekozen. De Wever heeft hier allicht een verklaring voor: " Mundus vult decipi.Ergo decipiatur". Vrij vertaald: De kiezers moeten geholpen worden. Laten we ze dus helpen. F.Neyts