Per Olov Enquist overleed zaterdagavond na een lange ziekte. Dit heeft de familie van de auteur bevestigd aan de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Aftonbladet en de Deense krant Politiken.

Enquist behoorde met werken als Het bezoek van de lijfarts, Een ander leven en Blanche en Marie tot de bekendste Zweedse schrijvers. Hij ontving verschillende prijzen. Met name Het bezoek van de lijfarts uit 1999 viel internationaal in de prijzen. Ter ere van zijn 70e verjaardag werd in 2005 de Per Olov Enquist Literary Prize naar hem vernoemd.

De auteur had een hartafwijking en kreeg in 2016 een beroerte, zoals hij twee jaar later in een interview met de Zweedse radio vertelde. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde huldigde de auteur zondagochtend op Twitter: 'Bedankt voor fantastische leeservaringen, slimme gedachten en inspirerende bijdragen aan het debat'.

Per Olov Enquist overleed zaterdagavond na een lange ziekte. Dit heeft de familie van de auteur bevestigd aan de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Aftonbladet en de Deense krant Politiken.Enquist behoorde met werken als Het bezoek van de lijfarts, Een ander leven en Blanche en Marie tot de bekendste Zweedse schrijvers. Hij ontving verschillende prijzen. Met name Het bezoek van de lijfarts uit 1999 viel internationaal in de prijzen. Ter ere van zijn 70e verjaardag werd in 2005 de Per Olov Enquist Literary Prize naar hem vernoemd.De auteur had een hartafwijking en kreeg in 2016 een beroerte, zoals hij twee jaar later in een interview met de Zweedse radio vertelde. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde huldigde de auteur zondagochtend op Twitter: 'Bedankt voor fantastische leeservaringen, slimme gedachten en inspirerende bijdragen aan het debat'.