Knack Focus Uur van de LIteratuur met YM Dangre (Oranje Zaal om 14u)

Hij is fan van Hugo Claus, schrijft romantische gedichten (met een vulpen) en vindt dat onze jonge schrijvers te weinig ambitie tonen. YM Dangre - Yannick voor de vrienden - is zelf ambitieus genoeg: op zijn 23e haalde hij met de roman 'Vulkaanvrucht' de Debuutprijs binnen. Dit najaar presenteert hij zijn tweede pennenvrucht: 'Maartse kamers', een liefdesroman. Een rijzende ster aan het literaire firmament. (SVDB)

Bruno Vanspauwen, wijnkenner (Groene Zaal om 14u)

Culinair journalist Bruno Vanspauwen kan meesplepend schrijven over alle facetten van het degusteren van wijn: van de kurk tot de tannines in het glas. In 'Het eenvoudigste wijnboek ter wereld' bundelde hij zijn oenologische wijsheid.

Bart Moeyaert en Joke van Leeuwen over literatuur als genre (Oranje Zaal om 15u)

Vanessa Joosen, onderzoekster kinder- en jeugdliteratuur aan de UA, praat met Moeyaert en Van Leeuwen over literatuur en de kwestie van de afbakening tussen jeugd- en volwassenenliteratuur.

Frank Hellemans

Voor alle details ivm leerkrachtendag secundair onderwijs, zie hier.

Knack Focus Uur van de LIteratuur met YM Dangre (Oranje Zaal om 14u) Hij is fan van Hugo Claus, schrijft romantische gedichten (met een vulpen) en vindt dat onze jonge schrijvers te weinig ambitie tonen. YM Dangre - Yannick voor de vrienden - is zelf ambitieus genoeg: op zijn 23e haalde hij met de roman 'Vulkaanvrucht' de Debuutprijs binnen. Dit najaar presenteert hij zijn tweede pennenvrucht: 'Maartse kamers', een liefdesroman. Een rijzende ster aan het literaire firmament. (SVDB)Bruno Vanspauwen, wijnkenner (Groene Zaal om 14u) Culinair journalist Bruno Vanspauwen kan meesplepend schrijven over alle facetten van het degusteren van wijn: van de kurk tot de tannines in het glas. In 'Het eenvoudigste wijnboek ter wereld' bundelde hij zijn oenologische wijsheid.Bart Moeyaert en Joke van Leeuwen over literatuur als genre (Oranje Zaal om 15u)Vanessa Joosen, onderzoekster kinder- en jeugdliteratuur aan de UA, praat met Moeyaert en Van Leeuwen over literatuur en de kwestie van de afbakening tussen jeugd- en volwassenenliteratuur.Frank Hellemans