Op de opening van Kids@Oostende Boekenbeesten, een nieuw literair evenement rond jeugdboeken, reikte Boek.be vandaag de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor respectievelijk het beste en het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van het afgelopen jaar.
Bart Moeyaert ontvangt de Boekenleeuw - zijn vijfde ondertussen! - voor 'De Melkweg' (Querido), en illustrator Leo Timmers krijgt de Boekenpauw voor 'Boem' (Querido). De prijzen zijn goed voor 2.500 euro.

Daarnaast werden 4 eervolle vermeldingen uitgedeeld:

- 2 Boekenwelpen waren voor auteurs Paul Verrept voor' Kleine Pieter deed open' (ill. Randall Casaer - De Eenhoorn) en voor Siska Goeminne voor haar vertaling van 'Kleine Man en God' van Kitty Crowther (De Eenhoorn).

- 2 Boekenpluimen gaan naar illustratoren Pieter Gaudesaboos voor 'Mannetje Koek schrijft een boek - Martha' (tekst: Lorraine Francis - Lannoo) en Pieter Van Eenoge voor 'De dokter en het leger van Davy' (tekst: Edward van de Vendel - De Eenhoorn).

(Bron: Persbericht Boek.be) FH

Op de opening van Kids@Oostende Boekenbeesten, een nieuw literair evenement rond jeugdboeken, reikte Boek.be vandaag de Boekenleeuw en de Boekenpauw uit, de prijzen voor respectievelijk het beste en het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van het afgelopen jaar. Bart Moeyaert ontvangt de Boekenleeuw - zijn vijfde ondertussen! - voor 'De Melkweg' (Querido), en illustrator Leo Timmers krijgt de Boekenpauw voor 'Boem' (Querido). De prijzen zijn goed voor 2.500 euro. Daarnaast werden 4 eervolle vermeldingen uitgedeeld: - 2 Boekenwelpen waren voor auteurs Paul Verrept voor' Kleine Pieter deed open' (ill. Randall Casaer - De Eenhoorn) en voor Siska Goeminne voor haar vertaling van 'Kleine Man en God' van Kitty Crowther (De Eenhoorn). - 2 Boekenpluimen gaan naar illustratoren Pieter Gaudesaboos voor 'Mannetje Koek schrijft een boek - Martha' (tekst: Lorraine Francis - Lannoo) en Pieter Van Eenoge voor 'De dokter en het leger van Davy' (tekst: Edward van de Vendel - De Eenhoorn). (Bron: Persbericht Boek.be) FH