Een nieuwe roman van de inmiddels 73-jarige Brouwers is opmerkelijk. Zijn in 2011 verschenen 'Bittere bloemen' kostte hem vanwege de fysieke problemen tien jaar werk.

Dat zag hij zichzelf niet nog eens opbrengen. Na twee herseninfarcten heeft hij een lamme schrijfarm. Een vraag naar zijn gezondheid resultaat tegenwoordig in lange jammerklachten over alle pijnen en pijntjes waaraan hij leidt.

De uitgeverij kondigde 'Het hout' overigens aan in een persbericht dat de verschijning van 'Datumloze dagen' in het Frans meldt. 'Jours blancs' is uitgegeven door Gallimard in een vertaling van Daniel Cunin. In 1995 kreeg Brouwers in Frankrijk de Prix Femina Étranger voor 'Rouge decanté' ('Bezonken rood').

Maarten Dessing

Een nieuwe roman van de inmiddels 73-jarige Brouwers is opmerkelijk. Zijn in 2011 verschenen 'Bittere bloemen' kostte hem vanwege de fysieke problemen tien jaar werk.Dat zag hij zichzelf niet nog eens opbrengen. Na twee herseninfarcten heeft hij een lamme schrijfarm. Een vraag naar zijn gezondheid resultaat tegenwoordig in lange jammerklachten over alle pijnen en pijntjes waaraan hij leidt. De uitgeverij kondigde 'Het hout' overigens aan in een persbericht dat de verschijning van 'Datumloze dagen' in het Frans meldt. 'Jours blancs' is uitgegeven door Gallimard in een vertaling van Daniel Cunin. In 1995 kreeg Brouwers in Frankrijk de Prix Femina Étranger voor 'Rouge decanté' ('Bezonken rood'). Maarten Dessing