'Maan en zon' (Atlas Contact), de nieuwe roman van Stefan Brijs die sinds 30 september in de boekhandel ligt, is de voornaamste nieuwkomer in de hitparade van best verkochte romans van verleden week (week van 28 september tot en met 4 oktober) in de Vlaamse boekhandels. Hij komt binnen op plaats 9, terwijl 'Wat alleen wij horen' (Prometheus) van Saskia De Coster ondertussen de 4de verkoopsstek heeft ingenomen.

Griet Op de Beeck uit top 10

GF
© GF

Griet Op de Beeck die gedurende maanden met haar beide romans - 'Vele hemels boven de zevende' en 'Kom hier dat ik u kus' - niet was weg te branden uit de top 10, verdwijnt voor het eerst. Allicht dat De Coster stiekem hoopt om met haar nieuwste even goed te doen als Op de Beeck.

Voor de rest blijft alles bij het oude en bezetten de grote zomersuccessen nog steeds de eerste drie plaatsen: 'Het meisje op de trein' van Paula Hawkins op numero uno, 'Wat ons niet zal doden' van David Lagercrantz op twee en 'Grey' van E.L.James op drie.

Knack-journalist Chris De Stoop door Hans Vanneste., Hans Vanneste
Knack-journalist Chris De Stoop door Hans Vanneste. © Hans Vanneste

In de hitparade van best verkochte thrillers blijft Luc Deflo met 'Donkere maan' het bijzonder goed doen. 'De vleermuismoorden' van Hercule Poirotprijs-genomineerde Toni Coppers is het tweede best verkochte spannende boek van de voorbije week terwijl Pieter Aspe met 'De doos' op de derde plaats komt.

Chris De Stoop schreef bestseller

Bij de literaire non-fictieverkoop schreef Chris De Stoop met 'Dit is mijn hof' een bestseller die al weken op de eerste plaats prijkt. Opvallend toch wel is de 9de plaats van Georges Wildemeersch' biografisch relaas over de jonge Hugo Claus die zeven jaar na zijn dood blijkbaar nog niet is vergeten.

Frank Hellemans

'Maan en zon' (Atlas Contact), de nieuwe roman van Stefan Brijs die sinds 30 september in de boekhandel ligt, is de voornaamste nieuwkomer in de hitparade van best verkochte romans van verleden week (week van 28 september tot en met 4 oktober) in de Vlaamse boekhandels. Hij komt binnen op plaats 9, terwijl 'Wat alleen wij horen' (Prometheus) van Saskia De Coster ondertussen de 4de verkoopsstek heeft ingenomen.Griet Op de Beeck uit top 10Griet Op de Beeck die gedurende maanden met haar beide romans - 'Vele hemels boven de zevende' en 'Kom hier dat ik u kus' - niet was weg te branden uit de top 10, verdwijnt voor het eerst. Allicht dat De Coster stiekem hoopt om met haar nieuwste even goed te doen als Op de Beeck.Voor de rest blijft alles bij het oude en bezetten de grote zomersuccessen nog steeds de eerste drie plaatsen: 'Het meisje op de trein' van Paula Hawkins op numero uno, 'Wat ons niet zal doden' van David Lagercrantz op twee en 'Grey' van E.L.James op drie.In de hitparade van best verkochte thrillers blijft Luc Deflo met 'Donkere maan' het bijzonder goed doen. 'De vleermuismoorden' van Hercule Poirotprijs-genomineerde Toni Coppers is het tweede best verkochte spannende boek van de voorbije week terwijl Pieter Aspe met 'De doos' op de derde plaats komt.Chris De Stoop schreef bestsellerBij de literaire non-fictieverkoop schreef Chris De Stoop met 'Dit is mijn hof' een bestseller die al weken op de eerste plaats prijkt. Opvallend toch wel is de 9de plaats van Georges Wildemeersch' biografisch relaas over de jonge Hugo Claus die zeven jaar na zijn dood blijkbaar nog niet is vergeten.Frank Hellemans