Deze zondag vindt in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren de 20ste editie van 'Lezen op Zondag' plaats. Tijdens een champagnebrunch stellen vier auteurs hun meest recente boek voor. Het gaat telkens om Nederlandstalige werken van hoge kwaliteit. De voorstelling van de boeken gebeurt in de vorm van een lezing, een interview of een gesprek.

Auteurs op het programma

Voor deze 20ste editie interviewt VRT-journalist Lukas de Vos schrijver Stefan Brijs over zijn 'Post voor mevrouw Bromley' en ook VRT-journaliste Phara de Aguirre is van de partij. Zij heeft een vraaggesprek met Marante de Moor over haar jongste roman 'De Nederlandse Maagd', die in 2011 bekroond werd met de AKO Literatuurprijs.

Daarna heeft 'Knack'-journalist Piet Piryns nog een gesprek met Pascal Verbeken, journalist, documentairemaker en auteur van 'Grand Central Belge'. En ten slotte praat Rik Van Cauwelaert, commentator bij 'Knack', met prof. dr. Marc Waelkens, die de leiding heeft over het Sagalassos Archaeological Research Project.

Eerder waren onder meer Anna Enquist, Bart Moeyaert, Saskia De Coster, Annejet van der Zijl, Annelies Verbeke en Bernard Dewulf te gast tijdens 'Lezen op Zondag'.

Boekenpakket en extra's

Door de boeken vanuit verschillende invalshoeken voor te stellen hoopt de organisatie de bezoekers aan te sporen om de boeken zelf te lezen. Alle besproken boeken zijn daarom opgenomen in het 'Lezen op Zondag'-boekenpakket. Dit pakket kan door iedereen besteld worden en is verrijkt met allerlei extra's zoals een dichtbundel, een radioboek of een cd.

Marjolein Lambrechts

Inschrijven voor 'Lezen op Zondag' in het Gallo-Romeins Museum (Tongeren) kan hier. Wie zich inschrijft, krijgt ook gratis toegang tot de permantente collectie van het Gallo-Romeins Museum en de tentoonstelling 'Sagalassos. City of Dreams'.

'Knack'-abonnees die zich inschrijven, ontvangen daarbovenop ook een Dwarsligger.

Deze zondag vindt in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren de 20ste editie van 'Lezen op Zondag' plaats. Tijdens een champagnebrunch stellen vier auteurs hun meest recente boek voor. Het gaat telkens om Nederlandstalige werken van hoge kwaliteit. De voorstelling van de boeken gebeurt in de vorm van een lezing, een interview of een gesprek.Auteurs op het programmaVoor deze 20ste editie interviewt VRT-journalist Lukas de Vos schrijver Stefan Brijs over zijn 'Post voor mevrouw Bromley' en ook VRT-journaliste Phara de Aguirre is van de partij. Zij heeft een vraaggesprek met Marante de Moor over haar jongste roman 'De Nederlandse Maagd', die in 2011 bekroond werd met de AKO Literatuurprijs. Daarna heeft 'Knack'-journalist Piet Piryns nog een gesprek met Pascal Verbeken, journalist, documentairemaker en auteur van 'Grand Central Belge'. En ten slotte praat Rik Van Cauwelaert, commentator bij 'Knack', met prof. dr. Marc Waelkens, die de leiding heeft over het Sagalassos Archaeological Research Project.Eerder waren onder meer Anna Enquist, Bart Moeyaert, Saskia De Coster, Annejet van der Zijl, Annelies Verbeke en Bernard Dewulf te gast tijdens 'Lezen op Zondag'.Boekenpakket en extra'sDoor de boeken vanuit verschillende invalshoeken voor te stellen hoopt de organisatie de bezoekers aan te sporen om de boeken zelf te lezen. Alle besproken boeken zijn daarom opgenomen in het 'Lezen op Zondag'-boekenpakket. Dit pakket kan door iedereen besteld worden en is verrijkt met allerlei extra's zoals een dichtbundel, een radioboek of een cd. Marjolein Lambrechts