Rudy Soetewey - Vrienden
Uitgeverij: Kramat
Aantal pagina's: 303
ISBN: 978-90-795-5214-6
Internet: Rudy Soetewey.be

Rudy Soetewet schreef met Vrienden een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn.

Vier vrienden, allen leden van een toneelvereniging, spelen halfdronken een spelletje. Wie zou je vermoorden als je zeker bent dat het nooit aan het licht komt? Een wat dom, maar onschuldig tijdverdrijf.

Tot een van de genomineerden, een vrouw, een paar dagen later inderdaad gewelddadig aan haar einde komt. De man die het spelletje bedacht heeft, zit in de problemen: hij heeft de vermoorde vrouw als zijn kandidaat genoemd. Wordt hij meteen ook de eerste verdachte?

Vrienden is de derde thriller van Rudy Soetewey, die voor zijn twee eerste misdaadromans zowel genomineerd werd voor de Poirotprijs als voor de Gouden Strop. Terecht. Ook nu weer schreef hij een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn. Agatha Christie deed het (meestal) niet beter.

Fred Braeckman in Weekend Knack

Rudy Soetewet schreef met Vrienden een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn. Vier vrienden, allen leden van een toneelvereniging, spelen halfdronken een spelletje. Wie zou je vermoorden als je zeker bent dat het nooit aan het licht komt? Een wat dom, maar onschuldig tijdverdrijf.Tot een van de genomineerden, een vrouw, een paar dagen later inderdaad gewelddadig aan haar einde komt. De man die het spelletje bedacht heeft, zit in de problemen: hij heeft de vermoorde vrouw als zijn kandidaat genoemd. Wordt hij meteen ook de eerste verdachte?Vrienden is de derde thriller van Rudy Soetewey, die voor zijn twee eerste misdaadromans zowel genomineerd werd voor de Poirotprijs als voor de Gouden Strop. Terecht. Ook nu weer schreef hij een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn. Agatha Christie deed het (meestal) niet beter.Fred Braeckman in Weekend Knack