Dat deelde de jury mee. Het verhaal gaat over de moord op een gezin en de enige overlevende van het drama. Het boek is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal, dat Jaenada als een onderzoeksjournalist tot op de bodem tracht uit te spitten.

Met "La Serpe" (niet in het Nederlands vertaald) zet Jaenada zijn reeks romans voort, waarin hij zich bezighoudt met echte verhalen over moorden en misdaden. De prijs, waaraan geen geld is verbonden, behoort tot de belangrijkste literatuurprijzen van Frankrijk en wordt sinds 1904 door een vrouwelijke jury toegekend.

Dat deelde de jury mee. Het verhaal gaat over de moord op een gezin en de enige overlevende van het drama. Het boek is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal, dat Jaenada als een onderzoeksjournalist tot op de bodem tracht uit te spitten.Met "La Serpe" (niet in het Nederlands vertaald) zet Jaenada zijn reeks romans voort, waarin hij zich bezighoudt met echte verhalen over moorden en misdaden. De prijs, waaraan geen geld is verbonden, behoort tot de belangrijkste literatuurprijzen van Frankrijk en wordt sinds 1904 door een vrouwelijke jury toegekend.