De 54-jarige Peter Verhelst kreeg in de Antwerpse Arenbergschouwburg bovendien ook voor het eerst de Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Op de erelijst van de Herman de Coninckprijs volgt hij Ruth Lasters op. Hannah Van Ginsbergen mocht dan weer de prijs voor het beste debuut in ontvangst nemen, voor "Kwaad gesternte".

'Gulle bundel'

De dichtbundel waarmee Verhelst opnieuw met een van de belangrijkste poëzieprijzen van het Nederlandse taalgebied aan de haal gaat, is "Zing Zing". Volgens de vakjury gaat het om "een gulle bundel die de zintuigen overrompelt" waarin de auteur "een vervreemdende wereld oproept die ondanks haar sprookjesachtige karakter nooit ver van de lezer afstaat".

Verhelst krijgt er een geldprijs van 6.000 euro voor. De Publieksprijs kreeg Verhelst voor "Als je geen contact meer hebt met de dingen". Dat gedicht zal donderdag - op Gedichtendag - op de Gedichtendagposter verschijnen die gratis verkrijgbaar is bij de deelnemende boekhandels.

De 54-jarige Peter Verhelst kreeg in de Antwerpse Arenbergschouwburg bovendien ook voor het eerst de Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Op de erelijst van de Herman de Coninckprijs volgt hij Ruth Lasters op. Hannah Van Ginsbergen mocht dan weer de prijs voor het beste debuut in ontvangst nemen, voor "Kwaad gesternte". De dichtbundel waarmee Verhelst opnieuw met een van de belangrijkste poëzieprijzen van het Nederlandse taalgebied aan de haal gaat, is "Zing Zing". Volgens de vakjury gaat het om "een gulle bundel die de zintuigen overrompelt" waarin de auteur "een vervreemdende wereld oproept die ondanks haar sprookjesachtige karakter nooit ver van de lezer afstaat". Verhelst krijgt er een geldprijs van 6.000 euro voor. De Publieksprijs kreeg Verhelst voor "Als je geen contact meer hebt met de dingen". Dat gedicht zal donderdag - op Gedichtendag - op de Gedichtendagposter verschijnen die gratis verkrijgbaar is bij de deelnemende boekhandels.