De Antwerpse dichter krijgt de onderscheiding voor zijn onverdroten inzet om het vrije woord naar de alle lagen van de bevolking te brengen" en de wijze waarop hij de poëzie toegankelijk maakt voor iedereen".

Holvoet-Hanssen, die de stadsdichter was van Antwerpen in de periode 2010-2011, publiceerde vijf dichtbundels en de verzamelbundel "De Reis naar Inframundo" (2011). Inmiddels zijn zijn stads- en zeegedichten gebundeld in Antwerpen/Oostende. Hij koppelde daar een maatschappelijk project aan om alle havenbewoners dichter bij elkaar te brengen.

"Als stadsdichter heeft hij zijn stempel gedrukt op de toegankelijkheid van de culturele evenementen in zijn stad. Hij eiste, en kreeg daarbij de volledige vrijheid van handelen", zegt het Arkcomité.

Voor zijn werk kreeg hij al de Paul Snoekprijs en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie.

De Arkprijs bekroont mensen die zich verdienstelijk maken voor de maatschappelijke en culturele emancipatie, met de klemtoon op de Nederlandstalige cultuur. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 7 juni om 18.30 uur in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen. (Belga/MS)

De Antwerpse dichter krijgt de onderscheiding voor zijn onverdroten inzet om het vrije woord naar de alle lagen van de bevolking te brengen" en de wijze waarop hij de poëzie toegankelijk maakt voor iedereen". Holvoet-Hanssen, die de stadsdichter was van Antwerpen in de periode 2010-2011, publiceerde vijf dichtbundels en de verzamelbundel "De Reis naar Inframundo" (2011). Inmiddels zijn zijn stads- en zeegedichten gebundeld in Antwerpen/Oostende. Hij koppelde daar een maatschappelijk project aan om alle havenbewoners dichter bij elkaar te brengen. "Als stadsdichter heeft hij zijn stempel gedrukt op de toegankelijkheid van de culturele evenementen in zijn stad. Hij eiste, en kreeg daarbij de volledige vrijheid van handelen", zegt het Arkcomité. Voor zijn werk kreeg hij al de Paul Snoekprijs en de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie. De Arkprijs bekroont mensen die zich verdienstelijk maken voor de maatschappelijke en culturele emancipatie, met de klemtoon op de Nederlandstalige cultuur. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 7 juni om 18.30 uur in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen. (Belga/MS)