De Nederlander Peter Buwalda wint dit jaar de BookSpot Lezerprijs. Dat werd bekendgemaakt in '5 Uur Live' op RTL. Hij ontvangt met de prijs 10.000 euro.

'Otmars zonen' vertelt het verhaal van Shell-medewerker Ludwig Smit, stiefbroer van een pianowonder, die tijdens een sneeuwstorm strandt op een Siberisch eiland samen met een vroegere huisgenote. Hij bezocht er de illustere topman van Shell Hans Tromp, met wie Ludwig mogelijk nauwe banden heeft.

Wie de BookSpot Literatuurprijs dit jaar wint, maakt de vakjury op 14 november bekend. Naast Buwalda maken de Nederlanders Wessel te Gussinklo met 'De hoogstapelaar', Nicolien Mizee met 'Moord op de moestuin', Marente de Moor met 'Foon' en Manon Uphoff voor 'Vallen is als vliegen' kans op de prijs voor fictie.

Dit jaar wordt voor het eerst ook een prijs voor non-fictie uitgereikt. De Belgische Lieve Joris maakt met 'Terug naar Neerpelt' kans op die prijs, net als Mirjam van Hengel met 'Een knipperend ogenblik', Maaike Meijers 'Hemelse mevrouw Frederike', Thomas Rueb met 'Laura H.' en Sjeng Scheijen met 'De avant-gardisten'. Beide prijzen zijn 50.000 euro waard.

De Nederlander Peter Buwalda wint dit jaar de BookSpot Lezerprijs. Dat werd bekendgemaakt in '5 Uur Live' op RTL. Hij ontvangt met de prijs 10.000 euro.'Otmars zonen' vertelt het verhaal van Shell-medewerker Ludwig Smit, stiefbroer van een pianowonder, die tijdens een sneeuwstorm strandt op een Siberisch eiland samen met een vroegere huisgenote. Hij bezocht er de illustere topman van Shell Hans Tromp, met wie Ludwig mogelijk nauwe banden heeft. Wie de BookSpot Literatuurprijs dit jaar wint, maakt de vakjury op 14 november bekend. Naast Buwalda maken de Nederlanders Wessel te Gussinklo met 'De hoogstapelaar', Nicolien Mizee met 'Moord op de moestuin', Marente de Moor met 'Foon' en Manon Uphoff voor 'Vallen is als vliegen' kans op de prijs voor fictie. Dit jaar wordt voor het eerst ook een prijs voor non-fictie uitgereikt. De Belgische Lieve Joris maakt met 'Terug naar Neerpelt' kans op die prijs, net als Mirjam van Hengel met 'Een knipperend ogenblik', Maaike Meijers 'Hemelse mevrouw Frederike', Thomas Rueb met 'Laura H.' en Sjeng Scheijen met 'De avant-gardisten'. Beide prijzen zijn 50.000 euro waard.