Na de vooropening op vrijdagavond, zwaaien de deuren van de Antwerpse Boekenbeurs op zaterdag 31 oktober vanaf 10u pas echt open voor het grote publiek. Elke dag zijn er soms wel tot 100 literaire evenementen. Knack.be, uw gids op het boekenfeest, toont u elke dag voordien welke hoogtepunten u mag verwachten.

1. Uitreiking Knack Hercule Poirotprijs (Rode Zaal: 12u)

 , BELGA
© BELGA

Wie schreef de beste Vlaamse thriller van het afgelopen jaar? Er zijn 5 kanshebbers voor de 18e editie van de Knack Hercule Poirotprijs: Patrick Conrad, Toni Coppers, Jos Dewit, Anne-Laure Van Neer en Rudy Soetewey.

Vorig jaar was Toni Coppers al aan het feest. Wedden dat eeuwige genomineerde Patrick Conrad met 'Moço' dit jaar eindelijk de gelukkige wordt? Iedereen is welkom, ook op de receptie achteraf.2. Uitreiking Pieter Aspe Award door Pieter Aspe (Rode Zaal: 14.30u)

Enkele maanden terug organiseerde Pieter Aspes uitgeverij Manteau samen met de meester van de literaire thriller een verhalenwedstrijd voor meest spannende verhaal met de belofte dat die verhalen ook zouden worden gepubliceerd. Aspe schrijft naar eigen zeggen elke dag 1700 woorden, en dat was het aantal waarop ook de thrillerauteurs in spe moesten mikken. De drie laureaten van de wedstrijd worden door Aspe in de bloemetjes gezet.


3. Matthijs van Nieuwkerk spreekt over Charles Aznavour (Rode Zaal: 15.30u)

GF
© GF

Matthijs van Nieuwkerk, bekend van de ook bij ons populaire tv-show 'De Wereld Draait Door' vindt de Franse zanger Charles Aznavour zonder twijfel de beste chansonnier ter wereld.

Hij wijdde er menige column aan die nu werden verzameld in een boek over 's werelds beste zanger, zo Van Nieuwkerk. Kobe Ilsen interviewt Van Nieuwkerk over zijn passie voor Aznavour.4. Hommage Jef Geeraerts met Tom Lanoye en Erwin Mortier (Rode Zaal: 16u)

Jef Geeraerts was mister Boekenbeurs. Hij ging er prat op dat hij elk jaar al signerend het meeste thrillers wist te slijten aan zijn fans. In mei overleed Geeraerts. Lanoye en Mortier vonden dat Geeraerts eigenlijk een standbeeld verdient op de Boekenbeurs en beginnen er alvast aan te timmeren in hun 2 uur durende zaalshow die gewijd is aan het veelkantige oeuvre van Geeraerts.


Kies Het Beste Boek en stem je favoriete auteur de geschiedenis in.

Frank Hellemans

1. Uitreiking Knack Hercule Poirotprijs (Rode Zaal: 12u)Wie schreef de beste Vlaamse thriller van het afgelopen jaar? Er zijn 5 kanshebbers voor de 18e editie van de Knack Hercule Poirotprijs: Patrick Conrad, Toni Coppers, Jos Dewit, Anne-Laure Van Neer en Rudy Soetewey. Vorig jaar was Toni Coppers al aan het feest. Wedden dat eeuwige genomineerde Patrick Conrad met 'Moço' dit jaar eindelijk de gelukkige wordt? Iedereen is welkom, ook op de receptie achteraf.2. Uitreiking Pieter Aspe Award door Pieter Aspe (Rode Zaal: 14.30u)Enkele maanden terug organiseerde Pieter Aspes uitgeverij Manteau samen met de meester van de literaire thriller een verhalenwedstrijd voor meest spannende verhaal met de belofte dat die verhalen ook zouden worden gepubliceerd. Aspe schrijft naar eigen zeggen elke dag 1700 woorden, en dat was het aantal waarop ook de thrillerauteurs in spe moesten mikken. De drie laureaten van de wedstrijd worden door Aspe in de bloemetjes gezet.3. Matthijs van Nieuwkerk spreekt over Charles Aznavour (Rode Zaal: 15.30u)Matthijs van Nieuwkerk, bekend van de ook bij ons populaire tv-show 'De Wereld Draait Door' vindt de Franse zanger Charles Aznavour zonder twijfel de beste chansonnier ter wereld. Hij wijdde er menige column aan die nu werden verzameld in een boek over 's werelds beste zanger, zo Van Nieuwkerk. Kobe Ilsen interviewt Van Nieuwkerk over zijn passie voor Aznavour.4. Hommage Jef Geeraerts met Tom Lanoye en Erwin Mortier (Rode Zaal: 16u)Jef Geeraerts was mister Boekenbeurs. Hij ging er prat op dat hij elk jaar al signerend het meeste thrillers wist te slijten aan zijn fans. In mei overleed Geeraerts. Lanoye en Mortier vonden dat Geeraerts eigenlijk een standbeeld verdient op de Boekenbeurs en beginnen er alvast aan te timmeren in hun 2 uur durende zaalshow die gewijd is aan het veelkantige oeuvre van Geeraerts.Frank Hellemans