De Nederlandse schrijfster/columniste Carl Friedman is overleden. Dat meldt uitgeverij Van Oorschot. Ze stierf in Amsterdam op 67-jarige leeftijd. Ze publiceerde onder meer in 1993 de roman 'Twee koffers vol', die vijf jaar later door Jeroen Krabbé werd verfilmd onder de titel 'Left Luggage'.

Isabella Rossellini, Maximilian Schell, Chaim Topol, Lex Goudsmit en Krabbé zelf vertolkten rollen in de film, waarvoor Edwin de Vries het boek bewerkte.

Friedman, die in Eindhoven werd geboren onder de naam Carolina Klop, debuteerde in 1991 met de novelle 'Tralievader', die onder dezelfde titel voor de Nederlandse televisie werd verfilmd door Danniel Danniel.

Friedmans laatste roman, 'De grauwe minnaar', verscheen in 1996. Friedman schreef ook columns, onder meer in Trouw en Vrij Nederland, die werden gebundeld.

De Nederlandse schrijfster/columniste Carl Friedman is overleden. Dat meldt uitgeverij Van Oorschot. Ze stierf in Amsterdam op 67-jarige leeftijd. Ze publiceerde onder meer in 1993 de roman 'Twee koffers vol', die vijf jaar later door Jeroen Krabbé werd verfilmd onder de titel 'Left Luggage'. Isabella Rossellini, Maximilian Schell, Chaim Topol, Lex Goudsmit en Krabbé zelf vertolkten rollen in de film, waarvoor Edwin de Vries het boek bewerkte. Friedman, die in Eindhoven werd geboren onder de naam Carolina Klop, debuteerde in 1991 met de novelle 'Tralievader', die onder dezelfde titel voor de Nederlandse televisie werd verfilmd door Danniel Danniel. Friedmans laatste roman, 'De grauwe minnaar', verscheen in 1996. Friedman schreef ook columns, onder meer in Trouw en Vrij Nederland, die werden gebundeld.