Natsuo Kirino - Echte wereld
Uitgeverij: Sijthoff
Aantal pagina's: 254
ISBN: 978-90-218-0246-6

Net als haar vorige boek De nachtploeg gaat ook deze fascinerende thriller over (mislukte) solidariteit.

Naam en faam maakte de Japanse misdaadschrijfster Natsuo Kirino bij ons met De nachtploeg, het aangrijpende verhaal van vier vrouwen die solidair zijn met elkaar als een van hen moegetergd haar man vermoordt.

Ook in Echte wereld gaat het over vrouwen, dit keer om vier meisjes van net geen twintig. De jonge student Worm vermoordt zijn moeder. Buurmeisje Toshi is er min of meer getuige van. Ook al kennen ze elkaar nauwelijks, toch helpt ze Worm vluchten.

Drie van haar vriendinnen willen ook met hem in contact komen. Een van hen heeft op zijn vlucht door Tokio zelfs een korte verhouding met hem. De eenzame student blijkt gegeerd nu hij bekend werd als moordenaar.

Ook nu weer gaat deze fascinerende thriller over (mislukte) solidariteit. Maar meer nog over het volwassen worden in een angstwekkende Japanse maatschappij, die de echte wereld blijkt te zijn.

Fred Braeckman in Weekend Knack

Net als haar vorige boek De nachtploeg gaat ook deze fascinerende thriller over (mislukte) solidariteit.Naam en faam maakte de Japanse misdaadschrijfster Natsuo Kirino bij ons met De nachtploeg, het aangrijpende verhaal van vier vrouwen die solidair zijn met elkaar als een van hen moegetergd haar man vermoordt.Ook in Echte wereld gaat het over vrouwen, dit keer om vier meisjes van net geen twintig. De jonge student Worm vermoordt zijn moeder. Buurmeisje Toshi is er min of meer getuige van. Ook al kennen ze elkaar nauwelijks, toch helpt ze Worm vluchten.Drie van haar vriendinnen willen ook met hem in contact komen. Een van hen heeft op zijn vlucht door Tokio zelfs een korte verhouding met hem. De eenzame student blijkt gegeerd nu hij bekend werd als moordenaar.Ook nu weer gaat deze fascinerende thriller over (mislukte) solidariteit. Maar meer nog over het volwassen worden in een angstwekkende Japanse maatschappij, die de echte wereld blijkt te zijn.Fred Braeckman in Weekend Knack