Deflo was een populaire auteur. Hij debuteerde net geen twintig jaar geleden met Naakte Zielen (1999), een psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Met dat boek werd hij meteen ook genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 won hij die met zijn boek Pitbull.

Alles samen scheef Deflo 35 boeken, maar ook toneelstukken en scenario's. Van zijn psychologische thrillers werden meer dan 650.000 exemplaren verkocht. Zijn meest recente thriller 'Verdorven' dateert van september.

Luc Deflo was al een hele tijd ziek. Begin deze maand werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waardoor hij moest afzeggen voor de boekenbeurs. Dinsdagavond is de schrijver omringd door zijn familie overleden in het AZ Sint-Maarten in Mechelen.

Deflo heeft een zoontje met zijn Venezolaanse partner en twee dochters uit een eerder huwelijk.

Deflo was een populaire auteur. Hij debuteerde net geen twintig jaar geleden met Naakte Zielen (1999), een psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Met dat boek werd hij meteen ook genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 won hij die met zijn boek Pitbull. Alles samen scheef Deflo 35 boeken, maar ook toneelstukken en scenario's. Van zijn psychologische thrillers werden meer dan 650.000 exemplaren verkocht. Zijn meest recente thriller 'Verdorven' dateert van september. Luc Deflo was al een hele tijd ziek. Begin deze maand werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waardoor hij moest afzeggen voor de boekenbeurs. Dinsdagavond is de schrijver omringd door zijn familie overleden in het AZ Sint-Maarten in Mechelen. Deflo heeft een zoontje met zijn Venezolaanse partner en twee dochters uit een eerder huwelijk.